Életfogytiglanra ítélték a két szerepjátékőrültet, akik nyolc éve a pilisi erdőben megölték a barátjukat

A Budapest Környéki Törvényszék egy nagyon zavaros gyilkossági ügyben életfogytiglanra ítélte M. Gergelyt és barátját, T. Andrást, amiért 8 éve a Pilisbe, akik egy erdőbe csalták és ott megölték barátjukat, Krisztiánt. Első fokon mindketten 16 év fegyházat kaptak, ez az ítélet súlyosbodott most.

M. Gergely a gyilkosság idején már 10 éve járt egyetemre, de az anyjával élt és nem dolgozott. Életét az online szerepjátékok töltötték ki. Így ismerkedett meg a teológiát hallgató T. Andrással is, aki nagyon érdeklődött a kések iránt, gyűjtötte őket és késharcot is oktatott. A legjobban a Gyűrűk ura világában szerettek játszani, itt ismerték meg Krisztiánt is.

Az eljárás nagyobb részében sem a gyilkosság indítéka, sem körülményei nem derültek ki pontosan, a vádlottak ugyanis tagadták a bűnösségüket, de vallomásukban több önellentmondás is volt.

Később viszont előkerült egy tanú, aki elmesélte, hogy a két barát pénzt kért kölcsön Krisztiántól a vállalkozásuk beindításához, Krisztián azonban ezt kamattal szerette volna visszakapni. A vádlottak úgy érezték, Krisztián elárulta a barátságukat, ezért végeztek vele, miután egy élő szerepjáték álcájával az erdőbe csalták.

M. és T. a híváslistájuk szerint aznap többször is beszéltek Krisztiánnal, majd egyszer csak kikapcsolták a telefonjaikat.

Krisztián maradványait hónapokkal később találták meg túrázók, de ezek már szinte beazonosíthatatlanok voltak, ráadásul a férfi felsőruházata csak a holtesttől távolabb lett meg, bomlási nyomok nélkül. 

A vádlottak azzal védekeztek, hogy Krisztián egy éles kőre is ráeshetett, és az is okozhatta a halálát, védőjük szerint pedig senki sem lehet annyira hülye, hogy a gyilkosság napján hívogassák az áldozatukat. A bíróság szerint azonban a vádlottak bűnösök, ezért is kapták ezt a súlyos ítéletet. M. leghamarabb 25, T. leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. (24.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.