Életfogytiglanra ítélték a két szerepjátékőrültet, akik nyolc éve a pilisi erdőben megölték a barátjukat

bűnügy
2018 október 13., 09:23
comments 273

A Budapest Környéki Törvényszék egy nagyon zavaros gyilkossági ügyben életfogytiglanra ítélte M. Gergelyt és barátját, T. Andrást, amiért 8 éve a Pilisbe, akik egy erdőbe csalták és ott megölték barátjukat, Krisztiánt. Első fokon mindketten 16 év fegyházat kaptak, ez az ítélet súlyosbodott most.

M. Gergely a gyilkosság idején már 10 éve járt egyetemre, de az anyjával élt és nem dolgozott. Életét az online szerepjátékok töltötték ki. Így ismerkedett meg a teológiát hallgató T. Andrással is, aki nagyon érdeklődött a kések iránt, gyűjtötte őket és késharcot is oktatott. A legjobban a Gyűrűk ura világában szerettek játszani, itt ismerték meg Krisztiánt is.

Az eljárás nagyobb részében sem a gyilkosság indítéka, sem körülményei nem derültek ki pontosan, a vádlottak ugyanis tagadták a bűnösségüket, de vallomásukban több önellentmondás is volt.

Később viszont előkerült egy tanú, aki elmesélte, hogy a két barát pénzt kért kölcsön Krisztiántól a vállalkozásuk beindításához, Krisztián azonban ezt kamattal szerette volna visszakapni. A vádlottak úgy érezték, Krisztián elárulta a barátságukat, ezért végeztek vele, miután egy élő szerepjáték álcájával az erdőbe csalták.

M. és T. a híváslistájuk szerint aznap többször is beszéltek Krisztiánnal, majd egyszer csak kikapcsolták a telefonjaikat.

Krisztián maradványait hónapokkal később találták meg túrázók, de ezek már szinte beazonosíthatatlanok voltak, ráadásul a férfi felsőruházata csak a holtesttől távolabb lett meg, bomlási nyomok nélkül. 

A vádlottak azzal védekeztek, hogy Krisztián egy éles kőre is ráeshetett, és az is okozhatta a halálát, védőjük szerint pedig senki sem lehet annyira hülye, hogy a gyilkosság napján hívogassák az áldozatukat. A bíróság szerint azonban a vádlottak bűnösök, ezért is kapták ezt a súlyos ítéletet. M. leghamarabb 25, T. leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.