Így kell ezt csinálni, pupákok! - Orbán átadta az új konferenciaközpontot Felcsúton

POLITIKA
2018 október 13., 17:13
comments 700

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton átadta a Puskás Akadémia új Sport- és Konferenciaközpontját Mészáros Lőrinc társaságában. A központ majdnem egyhektáros területen épült fel, mintegy 12,5 milliárd forintból. Az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a beruházást.

Nem kis beruházásról van szó:

  • A labdajátékok csarnoka kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések megrendezésre is alkalmas.
  • A csarnokban a futópálya, bokszring és konditerem mellett a szertornához szükséges összes eszköz is megtalálható.
  • Az épületben a szertárak, öltözők mellett orvosi szoba, elsősegélynyújtó hely, edzői irodák és tárgyalótermek is helyet kaptak.
  • A konferenciaközponthoz egy 250 fős nagy és egy kis körelőadó, valamint tárgyaló tartozik.
photo_camera Fotó: kormany.hu/MTI/MTVA

És most átadnánk a szót a felcsúti származású miniszterelnöknek, aki elmondja, hogyan függ össze a nagyvilág dolgai a "kis akadémiánk életével".

A magyarok történelmi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jövőért vívott küzdelmet az nyeri meg, akinek van víziója - mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: 2010 óta az egész ország látja a jövőjét, amihez az kellett, hogy "elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot (...), de legalább is a saját világunkat".

Úgy fogalmazott, "nem szabad imbolyogni, csúszkálni, botladozni, mint ahogy Európa néhány vezetője ezt teszi, nekünk, magyaroknak csak annyit kell mondani: így kell ezt csinálni, pupákok, és akkor megy előre a világ".

photo_camera Fotó: kormany.hu/MTI/MTVA

Orbán Viktor hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország jövője "a gyermekeinkben nő, a mi víziónk bennük és általuk válik valósággá. Építhetünk mi toronyórát láncostul, ha nincs gyerek. Ha elfogyunk, akkor a toronyóránk nem a magyar időt fogja mutatni".

Vannak azonban - folytatta -, akik erre készülnek Európában: amikor ugyanis egy brüsszeli bürokrata a kontinens jövőjéről beszél, akkor a bennszülött európaiakat temeti, "a mi helyünkre érkezőket" pedig általában élteti.

Ezt a képet a magyarok nem fogadják el - jelentette ki a miniszterelnök -, helyette "inkább az utánpótlás-neveléssel foglalkozunk". Az utánpótlást ezért első számú nemzeti ügynek tartja, és szavai szerint így függnek össze a nagy dolgok, Európa és Magyarország jövője "a mi kis akadémiánk életével". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.