175 km/h-ás szelekkel csapott le Portugáliára a Leslie

külföld
2018 október 14., 11:05
comments 13
Egy férfi várja a hurrikán érkezését Costa da Caparicán október 13-án. 1842 óta nem fenyegette ekkora vihar Portugáliát.
photo_camera Egy férfi várja a hurrikán érkezését Costa da Caparicán október 13-án. 1842 óta nem fenyegette ekkora vihar Portugáliát. Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

27 ember megsérült, mintegy hatvannak pedig el kellett hagynia lakhelyét Portugáliában, ahol 175 km/h-ás szelekkel ért partot a hivatalosan már csak trópusi viharnak minősülő Leslie hurrikán. A helyzet a fővárostól, Lisszabontól 200 kilométerre északra fekvő Coimbra körzetében volt a legsúlyosabb, de Liszabontól Portóig az egész portugál partvidéken tombolt a vihar.

A hatóságok 1900 segélykérést rögzítettek, többségében kidőlt fák, megrongálódott tetők miatt. Mintegy 324 ezer ember maradt áram nélkül. Az áramszolgáltatást többnyire sikerült délre helyreállítani.

A Leslie hurrikán szeptember 23-a óta kavargott az Atlanti-óceán felett, és partra érve már trópusi viharként folytatta útját, jelentősen veszítve erejéből. Útját a szomszédos Spanyolország felé folytatta, ahol Zamora településen óránkénti száz kilométeres sebességű szelet mértek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.