A belga légierő szerelője véletlenül szétlőtt egy F-16-ost

A belga légierő egy F-16-osa egy II. világháborús Supermarine Spitfire vadászgéppel egy 2018. szeptember 7-i légiparádén Kleine-Brogelben.Fotó: YORICK JANSENS/BELGA/AFP

Súlyos baleset történt csütörtökön a belga légierő florennesi légitámaszpontján. A történtek pontos részletei csak mostanra lettek világosak. Az Index beszámolója szerint a légierő egyik technikusa egy F-16-os karbantartása közben véletlnül aktiválta a gép M61 Vulcan típusú, 20 mm-es gépágyúját.

Ami töltve volt.

És ami pont a karbantartott géppel szemben éppen telire tankolt F-16-osra mutatott.

Az éppen megtankolt, felszállásra készülő gép egyből berobbant a lövedékektől, a robbanásban a mellette álló, a felrobbant géppel közös gyakorlórepülésre készülő gép is megsérült.

Ahogy két karbantartó is. A belga repülésbiztonsági hatóság vizsgálatot indított az ügyben. A belga légierőnek a baleset után 60 F-16-osa maradt, ebből 48 teljesít NATO-szolgálatot.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.