Családokat hurcolt el az ISIS egy szíriai menekülttáborból

Az amerikaiakkal szövetséges Szíriai Demokratikus Erők két harcosa Deir Ezzor tartományban, 2018. szeptember 13-án. Itt kezdődött offenzíva az ISIS kiszorítására Hadzsin városából.Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

130 családot hurcolt el Hadzsin városának közelében, a bahrai menekülttáborból az ISIS, jelentette az al-Hadat televízió a Hadzsint ostromló, az amerikaiakkal szövetséges Szíriai Demokratikus Erők (SDF) egyik szóvivőjére, Subán al-Habúrira hivatkozva.

Al-Habúri szerint csapataiknak sikerült visszaverniük az ISIS támadását a menekülttábornál, megvédve a többi menekültet.

A Firat kurd hírügynökség úgy tudja, hogy az ISIS egy homokvihar leple alatt támadta meg meglepetésszerűen a tábort. Az SDF közlése szerint a harcokban húsz terrorista vesztette életét. Saját veszteségeikről és a civil áldozatok számáról nem adtak jelentést.

Hadzsin térségében most komoly harcok folynak, az amerikai vezetésű koalíció csak szombaton 14 légicsapást mért az ISIS állásaira. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.