Családokat hurcolt el az ISIS egy szíriai menekülttáborból

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az amerikaiakkal szövetséges Szíriai Demokratikus Erők két harcosa Deir Ezzor tartományban, 2018. szeptember 13-án. Itt kezdődött offenzíva az ISIS kiszorítására Hadzsin városából.Fotó: DELIL SOULEIMAN/AFP

130 családot hurcolt el Hadzsin városának közelében, a bahrai menekülttáborból az ISIS, jelentette az al-Hadat televízió a Hadzsint ostromló, az amerikaiakkal szövetséges Szíriai Demokratikus Erők (SDF) egyik szóvivőjére, Subán al-Habúrira hivatkozva.

Al-Habúri szerint csapataiknak sikerült visszaverniük az ISIS támadását a menekülttábornál, megvédve a többi menekültet.

A Firat kurd hírügynökség úgy tudja, hogy az ISIS egy homokvihar leple alatt támadta meg meglepetésszerűen a tábort. Az SDF közlése szerint a harcokban húsz terrorista vesztette életét. Saját veszteségeikről és a civil áldozatok számáról nem adtak jelentést.

Hadzsin térségében most komoly harcok folynak, az amerikai vezetésű koalíció csak szombaton 14 légicsapást mért az ISIS állásaira. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.