Egyre több amerikai szerint esélyes, hogy Trumpot újra megválasztják

A CNN október 4. és október 7. között készített, 1009 fős reprezentatív felmérése szerint egyre többen látnak reális esélyt arra Amerikában, hogy 2020-ben a választópolgárok újabb négy évre bizalmat szavazzanak Donald Trump elnöknek. 

Trump beszédet mond Mississippi állam Southaven városában 2018 október 2-ánFotó: MANDEL NGAN/AFP

A kérdésben a közvélemény továbbra is megosztott: 46 százalék szerint lesz második Trump-ciklus, 47 százalék szerint nem, de a tendencia így is világos: márciusban még 54 százalék volt meggyőződve arról, hogy az elnök nem tud újrázni, de azóta ez a szám jól láthatóan csökkenni kezdett. 

A felmérés szerint elsősorban a férfiak, a független és a biztos szavazók csoportjaiban érzékelhető szignifikáns, nagyjából 8 százalékpontos erősödés.

Trump pozíciója a republikánus szavazók köreiben is stabilizálódott. A konzervatív párt felé hajló szavazók 47 százaléka annak örülne, ha 2020-ban ismét Trump lenne a párt jelöltje, és csak 21 százalék szeretne valaki mást látni a lista élén. 

A CNN megkérdezte a demokrata szavazókat arról is, kit látnának szívesen Trump kihívójaként. 16 lehetséges jelölt közül Barack Obama alelnöke, Joe Biden lett a legnépszerűbb „jelölt” 33 százalékkal, alaposan megelőzve a 2016-ban Hillary Clinton mögé szorult független vermonti szenátor Bernie Sanderst, akit 13 százalék látna szívesen a versenyben. 

Kamala Harris kaliforniai szentárot 9, Elizabeth Warren massachusettsi szenátort a demokrata szavazók 8 százaléka favorizálja, Michael Bloomberg egykori New York-i polgármester, aki a napokban tért vissza hivatalosan is a pártba, 4 százalékon áll. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.