Puff, puff, kiabálta az indiai rendőr, miután csütörtököt mondott a fegyvere

Bár tavaly március óta az Uttar Pradesh-i rendőrség tagjai 1500 alkalommal keveredtek tűzharcba, mely során 56 bűnözőt lelőttek, hétszázat pedig megsebesítettek, egyik incidens se vált olyan híressé, mint amit egy néhány másodperces videó örökített meg. Ezen Manoj Kumar felügyelőhelyettest láthatjuk, amint egy cukornádasban fegyverét előretartva azt kiabálja:

Maroo, maroo, ghero, ghero, thain, thain!

A Google fordítója szerint a maroo egyes szám első személyű birtokviszonyt fejez ki, a ghero ostromot jelent, a thain pedig az a hangutánzó szó, amivel a gudzsarati nyelvben a pisztolylövést fejezik ki. Kumar felügyelőhelyettes azért kényszerült rá, hogy csak a szájával lövöldözzön, mert két fegyveres üldözése közben csütörtököt mondott a fegyvere.

A rendőrök egy bujkáló fegyverest üldöztek. A rendőrök szúrópróbaszerű ellenőrzésre intettek le egy motort, amin két fiatal utazott. Ám azok megállás helyett tüzet nyitottak a rendőrökre, majd menekülőre fogták. A rendőrök viszonozták a tüzet, és el is fogták az egyik fiút, a másik után kutatva kezdték átfésülni a cukornádast. "Ennek során az egyik felügyelőhelyettes fegyvere besült, őt lehet hallani a videón, ahogy azt kiabálja, puff, puff" - nyilatkozta a Times of Indiának Yamuna Prasad, a helyi rendőrkapitány, aki merev arccal még annyit tett hozzá, hogy Kumar felügyelőhelyettes "zsigerből cselekedett, hogy így támogassa a folyamatban lévő műveletet fegyvere besülése után".

A Times of India beszámolója szerint Uttar Pradeshban, ahol maoista gerillákkal is kell küzdeniük, a rendőröket javarészt rendkívül elavult, még a gyarmati időkből származó fegyverekkel szerelték fel, melyeket csak mostanában kezdtek modernebb pisztolyokra és automata fegyverekre cserélni.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.