22 millió(!) tabletta metamfetamint foglalt le a thaiföldi rendőrség

2018 október 15., hétfő 10:08
41

Két akcióban összesen 22 millió metamfetamin tablettát és 100 kg kristályos metamfetamint foglalt le a thaiföldi rendőrség a hétvégén az ország északi részén.

A rendőrség egy fülesnek köszönhetően szombaton letartóztatott három thai férfit, akik több mint 12 millió metamfetamin tablettát és 100 kilogramm kristályos metamfetamint próbáltak éppen elszállítani az északi Csiangraj tartományból – közölte Csalermkiat Szrivorakan országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Vasárnap újabb 10 millió metamfetamin tablettát foglaltak le, miután a csempészek a rendőrség elől menekülve hátrahagyták a kábítószert.

Idén eddig ez volt a legnagyobb mennyiségben lefoglalt kábítószer Thaiföldön.

Egy augusztusi drogfogás prezentálása. Fotó: Apichit Jinakul/Bangkok Post

Áprilisban egy egyhetes országos akcióban összesen 29 millió dollár (8,1 milliárd forint) értékű kábítószert – többek között 1,7 millió metamfetamin-tablettát – foglaltak le.

A metamfetamin-tabletta Thaiföldön és Délkelet-Ázsia más országaiban is népszerű drognak számít. Nagy részét Mianmarból csempészik Thaiföldre, a kábítószer-csempészetről híres hármas határvidéken keresztül, ami a Thaiföld, Laosz és Mianmar közötti határvonalat jelenti. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt