22 millió(!) tabletta metamfetamint foglalt le a thaiföldi rendőrség

Két akcióban összesen 22 millió metamfetamin tablettát és 100 kg kristályos metamfetamint foglalt le a thaiföldi rendőrség a hétvégén az ország északi részén.

A rendőrség egy fülesnek köszönhetően szombaton letartóztatott három thai férfit, akik több mint 12 millió metamfetamin tablettát és 100 kilogramm kristályos metamfetamint próbáltak éppen elszállítani az északi Csiangraj tartományból – közölte Csalermkiat Szrivorakan országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Vasárnap újabb 10 millió metamfetamin tablettát foglaltak le, miután a csempészek a rendőrség elől menekülve hátrahagyták a kábítószert.

Idén eddig ez volt a legnagyobb mennyiségben lefoglalt kábítószer Thaiföldön.

Egy augusztusi drogfogás prezentálása.Fotó: Apichit Jinakul/Bangkok Post

Áprilisban egy egyhetes országos akcióban összesen 29 millió dollár (8,1 milliárd forint) értékű kábítószert – többek között 1,7 millió metamfetamin-tablettát – foglaltak le.

A metamfetamin-tabletta Thaiföldön és Délkelet-Ázsia más országaiban is népszerű drognak számít. Nagy részét Mianmarból csempészik Thaiföldre, a kábítószer-csempészetről híres hármas határvidéken keresztül, ami a Thaiföld, Laosz és Mianmar közötti határvonalat jelenti. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.