CNN: A szaúdiak hamarosan beismerik, hogy a kihallgatásába halt bele az eltűnt újságíró

Szaúd-Arábia Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolásának beismerésére készül - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió hétfő délután.

A televízió saját, meg nem nevezett saját forrásaira hivatkozva közölte: Rijád várhatóan azzal a magyarázattal áll elő, hogy Hasogdzsit kihallgatták Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán,

és az újságíró a rosszul sikerült kihallgatás közben, és kihallgatói szándéka ellenére halt meg.

Dzsamál Hasogdzsi október 2-án tűnt el az isztambuli konzulátuson. A szaúdiak korábban azt állították, hogy az újságíró lehagyta a konzulátust, és nem tudnak róla, hová tűnt. Donald Trump elnök hétfőn reggel telefonon beszélt az ügyről Szalmán bin Abdel-Aziz szaúdi királlyal, aki cáfolta, hogy tudomása lenne az újságíró sorsáról. Ezt követően - hétfő délelőtt - Mike Pompeo külügyminiszter Donald Trump felkérésére Rijádba indult, hogy tanácskozzon a szaúdi uralkodóval.

Dzsamál Hasogdzsi (sötét zakóban) belép a szaúdi konzulátus épületébe. Ez az utolsó felvétel az eltűnt újságíróról.Fotó: CCTV/Hurriyet via AP

Eközben hétfőn napközben török nyomozók és ügyészek mentek be a konzulátusra, a CNN forrásai szerint szaúdi engedéllyel. A törökök már korábban is gyanították, hogy a szaúdiaknak közük lehet az újságíró halálához. A televízió szerint a törököknek bizonyítékai vannak róla, hogy Hasogdzsi a konzulátuson halt meg.

A CNN szerint a közlemény - amelyet még mindig nem véglegesítettek, emiatt a szövege még változhat - azt is tartalmazhatja, hogy a kihallgatás felsőbb engedély nélkül zajlott, így a felelősöket felelősségre fogják vonni. (CNN, MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.