„Egy másodpercnyi Sargentiniben több igazság van, mint két hónapnyi Hír Tv-ben” – Magyarul üzent a holland közmédia szatirikus műsora

POLITIKA
2018 október 15., 7:45
comments 563

A holland közszolgálati média legnézettebb műsorai között van a szatirikus Zondag met Lubach, melyben a műsorvezető Arjen Lubach vasárnap este félórában összefoglalja a hét fontosabb híreit: egy-egy adás rendre egymillió fő körüli nézettséget hoz. A most vasárnapi adásban a műsor felét Magyarországnak, illetve pontosabban Orbán Viktornak és a NER-nek szentelték. 

Az apropó a Sargentini-jelentés körüli Fidesz-hisztéria, illetve az a hazugságfolyam volt, ami kiömlött az állampárti médiából. Az adás nagy része hollandul ment persze, de még komolyabb nyelvtudás nélkül is meg lehet érteni, hogy Lubach alapvető összefoglalóját adta a NER működésének, illetve a fideszes sajtó eljárásainak, de aztán a negyedórás blokk végén egy magyar nyelvű üzenet is elhangzott, válaszul a magyar kormány újabb propagandakampányára:

A klipben az is elhangzik, hogy 'egy másodpercnyi Sargentiniben több igazság van, mint két hónapnyi Hír Tv-ben', illetve a végén még az Origón megjelent „állítást” is cáfolják, hogy Sargentininek ne lenne diplomája. 

Ez meg itt a teljes, Magyarországnak szentelt rész:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt