„Egy másodpercnyi Sargentiniben több igazság van, mint két hónapnyi Hír Tv-ben” – Magyarul üzent a holland közmédia szatirikus műsora

POLITIKA
2018 október 15., 07:45
comments 558

A holland közszolgálati média legnézettebb műsorai között van a szatirikus Zondag met Lubach, melyben a műsorvezető Arjen Lubach vasárnap este félórában összefoglalja a hét fontosabb híreit: egy-egy adás rendre egymillió fő körüli nézettséget hoz. A most vasárnapi adásban a műsor felét Magyarországnak, illetve pontosabban Orbán Viktornak és a NER-nek szentelték.

Az apropó a Sargentini-jelentés körüli Fidesz-hisztéria, illetve az a hazugságfolyam volt, ami kiömlött az állampárti médiából. Az adás nagy része hollandul ment persze, de még komolyabb nyelvtudás nélkül is meg lehet érteni, hogy Lubach alapvető összefoglalóját adta a NER működésének, illetve a fideszes sajtó eljárásainak, de aztán a negyedórás blokk végén egy magyar nyelvű üzenet is elhangzott, válaszul a magyar kormány újabb propagandakampányára:

link Forrás

A klipben az is elhangzik, hogy 'egy másodpercnyi Sargentiniben több igazság van, mint két hónapnyi Hír Tv-ben', illetve a végén még az Origón megjelent „állítást” is cáfolják, hogy Sargentininek ne lenne diplomája.

Ez meg itt a teljes, Magyarországnak szentelt rész:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.