Figyelmeztetést kapott az NKE Kriminalisztikai Intézet tanszékvezetője egy kukizós-puncizós kisfilm miatt

Az NKE vezetősége a nyáron kivizsgálta egy erotikus hangulatú videó ügyét, és a kifogásolható témaválasztás és nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az elkészítésében érintett oktatókat – írta meg az Átlátszó.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán a tavaszi szemeszterben készült a „Blöff (female version)” című 3 perces videó, amiben leendő rendőrtisztek a Blöff egyik jelentét idézve, faszmetafora helyett pinahasonlattal adnak elő egy jelenetet: az egyetem hallgatónői eljátsszák, hogy az egyik záróvizsga tételsorát próbálják kizsarolni egy oktatóból.

Az NKE közölte, hogy az RTK-n 2018. áprilisában tartották a Kreatív bűnüldözők című versenyt, aminek az egyik előfeladata az volt, hogy a 3 fős csapatok a Ponyvaregény vagy a Blöff egy-egy megadott jelenetét kreatív módon gondolják újra. Az NKE vezetősége nyáron névtelen bejelentés alapján már kivizsgálta az ügyet, és bár a megkérdezett hallgatók és résztvevők elmondása szerint senki sem botránkozott meg, „a vitatható témaválasztás és a vulgáris nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az érintett vezetőket”.

A kisfilmet az az Angyal Miklós rendőr orvos-ezredes, az NKE tanszékvezető egyetemi docense rendezte, akinek 2011-ben Pécsen visszavonták a rendőri vezetői megbízását, miután egy mélygarázsban meztelenül, egy nővel találtak rá egy autó motorháztetején.

Az oktatóvideó elkészítésében a hallgatók és Angyal mellett résztvevő rendőr őrnagy – aki a lap szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik vezetőjének a fia –  az Átlátszó szerint már nem dolgozik a NKE-n, mert néhány hónapja bedrogozva, meztelenül sétált a Kopaszi-gáton, ami miatt eljárás alá vonták. A lap informátora szerint azt őrnagy azzal védekezett, hogy ginát tettek az italába. (Átlátszó)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.