Figyelmeztetést kapott az NKE Kriminalisztikai Intézet tanszékvezetője egy kukizós-puncizós kisfilm miatt

2018 október 15., hétfő 6:57
111

Az NKE vezetősége a nyáron kivizsgálta egy erotikus hangulatú videó ügyét, és a kifogásolható témaválasztás és nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az elkészítésében érintett oktatókat – írta meg az Átlátszó.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán a tavaszi szemeszterben készült a „Blöff (female version)” című 3 perces videó, amiben leendő rendőrtisztek a Blöff egyik jelentét idézve, faszmetafora helyett pinahasonlattal adnak elő egy jelenetet: az egyetem hallgatónői eljátsszák, hogy az egyik záróvizsga tételsorát próbálják kizsarolni egy oktatóból.

Az NKE közölte, hogy az RTK-n 2018. áprilisában tartották a Kreatív bűnüldözők című versenyt, aminek az egyik előfeladata az volt, hogy a 3 fős csapatok a Ponyvaregény vagy a Blöff egy-egy megadott jelenetét kreatív módon gondolják újra. Az NKE vezetősége nyáron névtelen bejelentés alapján már kivizsgálta az ügyet, és bár a megkérdezett hallgatók és résztvevők elmondása szerint senki sem botránkozott meg, „a vitatható témaválasztás és a vulgáris nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az érintett vezetőket”.

A kisfilmet az az Angyal Miklós rendőr orvos-ezredes, az NKE tanszékvezető egyetemi docense rendezte, akinek 2011-ben Pécsen visszavonták a rendőri vezetői megbízását, miután egy mélygarázsban meztelenül, egy nővel találtak rá egy autó motorháztetején.

Az oktatóvideó elkészítésében a hallgatók és Angyal mellett résztvevő rendőr őrnagy – aki a lap szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik vezetőjének a fia –  az Átlátszó szerint már nem dolgozik a NKE-n, mert néhány hónapja bedrogozva, meztelenül sétált a Kopaszi-gáton, ami miatt eljárás alá vonták. A lap informátora szerint azt őrnagy azzal védekezett, hogy ginát tettek az italába. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt