Szitává lőtték Yella Beezyt, az éppen híressé váló dallasi rappert

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Tucatnyinál is többször lőttek rá egy, a dallasi körgyűrűn haladó autós kocsijára, jelentette a lewisville-i rendőrség. Helyi idő szerint vasárnap hajnali fél négykor bukkantak rá az áldozatra, akire egy, az autója mellé húzódó járműből nyitottak tüzet.

A rendőrség Deandre Conwayként azonosította az áldozatot. Conway Yella Beezy néven éppen most kezd világhírű rapperré válni. Menedzserei megerősítették, hogy ő a lövöldözés áldozata. Conwayt három golyó találta el. Túlélte a lövöldözést, a rendőrök állítása szerint lélegzett, amikor a nyomozók beszéltek vele.

Azt, hogy ki és miért lőtt rá Conwayre, még nem tudják.

Conway karrierje éppen felfutóban volt. Az "Én saram" című slágerét a helyi K-104 (KKDA) hip-hop rádió ugyan már március óta játszotta, de országszerte csak azután kapták fel, hogy Conway volt Beyoncé és Jay-Z arlingtoni koncertjén az előzenekar. A mostanában népszerű xanaxos vonalnál eggyel pörgősebb szám ezután már a mainstream rap/R&B rádiók lejátszási listájának csúcsára ért.

Conway interjúiban gyakran beszélt nehéz gyerekkoráról, így arról is, hogy 12 éves korában elvesztette édesapját. A Dallas Morning News beszámolója szerint "Haver, ezek a kurvák" című számában így emlékszik apjára: "Tony Conway fia vagyok".