A Képviselői Irodaházba is bejutottak a csalók, akik 23 millió forinttal vágtak át egy vállalkozót

Tbg
2018 október 16., kedd 15:00
53

23 millió forintot csaltak ki egy magyar cégvezetőből csalók azzal az ígérettel, hogy elintézik, könnyedén juthat majd állami forrásokhoz, útfelújítások elvégzéséhez például, írja az Átlátszó.

A sztori minden ízében nagyon is jellemző a mai magyar közállapotokra.

A vállalkozót a csalók a Képviselői Irodaházba is bejuttatták, hogy ott kezet foghasson egy ál államtitkárral.

A vállalkozó a kézfogás után így érezte magát, az Átlátszó idézi szavait:

„az addig csak tévében látott politikusok között ülve úgy éreztem, hogy a cégeimnek most minden összejöhet”

A csalók két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármesterével is összehozták a vállalkozót, akik feltehetően nem polgármesterek voltak.

A vállalkozónak végül akkor lett gyanús az egész, amikor már kifizetett 23 millió forintot, de nem történt semmi. Ekkor feljelentést tett. A sztori az Átlátszón olvasható.

A lap egyébként megjegyzi, a rendőrség nem kereste fel az Alkotmányvédelmi Hivatalt, pedig a Képviselői Irodaház védett intézménynek számít. Két korábbi esetet is felelevenít a lap: egyszer egy jobbikos képviselő irodáját feszítették fel, de érdemi vizsgálat nélkül lezárták az ügyet azzal az indoklással, hogy „elvásott a zár”. 

Egy másik alkalommal 90 számítástechnikai eszközt lovasítottak meg országgyűlési őrök és társaik úgy, hogy elvileg szigorúan őrzik a Parlamentet. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt