A Képviselői Irodaházba is bejutottak a csalók, akik 23 millió forinttal vágtak át egy vállalkozót

Tbg
POLITIKA
2018 október 16., 15:00
comments 52

23 millió forintot csaltak ki egy magyar cégvezetőből csalók azzal az ígérettel, hogy elintézik, könnyedén juthat majd állami forrásokhoz, útfelújítások elvégzéséhez például, írja az Átlátszó.

A sztori minden ízében nagyon is jellemző a mai magyar közállapotokra.

A vállalkozót a csalók a Képviselői Irodaházba is bejuttatták, hogy ott kezet foghasson egy ál államtitkárral.

A vállalkozó a kézfogás után így érezte magát, az Átlátszó idézi szavait:

„az addig csak tévében látott politikusok között ülve úgy éreztem, hogy a cégeimnek most minden összejöhet”

A csalók két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármesterével is összehozták a vállalkozót, akik feltehetően nem polgármesterek voltak.

A vállalkozónak végül akkor lett gyanús az egész, amikor már kifizetett 23 millió forintot, de nem történt semmi. Ekkor feljelentést tett. A sztori az Átlátszón olvasható.

A lap egyébként megjegyzi, a rendőrség nem kereste fel az Alkotmányvédelmi Hivatalt, pedig a Képviselői Irodaház védett intézménynek számít. Két korábbi esetet is felelevenít a lap: egyszer egy jobbikos képviselő irodáját feszítették fel, de érdemi vizsgálat nélkül lezárták az ügyet azzal az indoklással, hogy „elvásott a zár”. 

Egy másik alkalommal 90 számítástechnikai eszközt lovasítottak meg országgyűlési őrök és társaik úgy, hogy elvileg szigorúan őrzik a Parlamentet. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.