A Képviselői Irodaházba is bejutottak a csalók, akik 23 millió forinttal vágtak át egy vállalkozót

23 millió forintot csaltak ki egy magyar cégvezetőből csalók azzal az ígérettel, hogy elintézik, könnyedén juthat majd állami forrásokhoz, útfelújítások elvégzéséhez például, írja az Átlátszó.

A sztori minden ízében nagyon is jellemző a mai magyar közállapotokra.

A vállalkozót a csalók a Képviselői Irodaházba is bejuttatták, hogy ott kezet foghasson egy ál államtitkárral.

A vállalkozó a kézfogás után így érezte magát, az Átlátszó idézi szavait:

„az addig csak tévében látott politikusok között ülve úgy éreztem, hogy a cégeimnek most minden összejöhet”

A csalók két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármesterével is összehozták a vállalkozót, akik feltehetően nem polgármesterek voltak.

A vállalkozónak végül akkor lett gyanús az egész, amikor már kifizetett 23 millió forintot, de nem történt semmi. Ekkor feljelentést tett. A sztori az Átlátszón olvasható.

A lap egyébként megjegyzi, a rendőrség nem kereste fel az Alkotmányvédelmi Hivatalt, pedig a Képviselői Irodaház védett intézménynek számít. Két korábbi esetet is felelevenít a lap: egyszer egy jobbikos képviselő irodáját feszítették fel, de érdemi vizsgálat nélkül lezárták az ügyet azzal az indoklással, hogy „elvásott a zár”. 

Egy másik alkalommal 90 számítástechnikai eszközt lovasítottak meg országgyűlési őrök és társaik úgy, hogy elvileg szigorúan őrzik a Parlamentet. (Átlátszó)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.