A Képviselői Irodaházba is bejutottak a csalók, akik 23 millió forinttal vágtak át egy vállalkozót

23 millió forintot csaltak ki egy magyar cégvezetőből csalók azzal az ígérettel, hogy elintézik, könnyedén juthat majd állami forrásokhoz, útfelújítások elvégzéséhez például, írja az Átlátszó.

A sztori minden ízében nagyon is jellemző a mai magyar közállapotokra.

A vállalkozót a csalók a Képviselői Irodaházba is bejuttatták, hogy ott kezet foghasson egy ál államtitkárral.

A vállalkozó a kézfogás után így érezte magát, az Átlátszó idézi szavait:

„az addig csak tévében látott politikusok között ülve úgy éreztem, hogy a cégeimnek most minden összejöhet”

A csalók két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármesterével is összehozták a vállalkozót, akik feltehetően nem polgármesterek voltak.

A vállalkozónak végül akkor lett gyanús az egész, amikor már kifizetett 23 millió forintot, de nem történt semmi. Ekkor feljelentést tett. A sztori az Átlátszón olvasható.

A lap egyébként megjegyzi, a rendőrség nem kereste fel az Alkotmányvédelmi Hivatalt, pedig a Képviselői Irodaház védett intézménynek számít. Két korábbi esetet is felelevenít a lap: egyszer egy jobbikos képviselő irodáját feszítették fel, de érdemi vizsgálat nélkül lezárták az ügyet azzal az indoklással, hogy „elvásott a zár”. 

Egy másik alkalommal 90 számítástechnikai eszközt lovasítottak meg országgyűlési őrök és társaik úgy, hogy elvileg szigorúan őrzik a Parlamentet. (Átlátszó)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.