A rendőrség vetett véget két békéscsabai nő állatkísérletének

ÁLLAT
2018 október 16., 12:08
comments 60

Állatkínzással gyanúsít a rendőrség két békéscsabai nőt. Anya és lánya a Kazinczy lakótelepen laknak, és két lakásban összesen 23 macskát és két kutyát tartottak.

A 76 éves nő és 54 éves lánya egy másik, közeli társasházban laktak és sokszor napokig nem mentek át az állataikhoz. A magukra hagyott kutyák és macskák mindkét lakásban szinte folyamatosan ugattak, nyávogtak, zavarták a társasház lakóinak nyugalmát.

photo_camera Fotó: police.hu

Az állatokat nem etették, nem itatták és nem gondozták megfelelően. Ráadásul a  lépcsőházban is terjengett a bűz, mivel az állatok orvosi ellátásáról, a lakások tisztán tartásáról sem gondoskodtak.

photo_camera Fotó: police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az egyik szomszéd bejelentése után, tavaly novemberben az összes állatot lefoglalta és állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az egyik macska olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy elpusztult, 14 állat esetében pedig kimutatható volt, hogy az éheztetés és az elhanyagoltság miatt betegedtek meg, szenvedtek. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. október 15-én átadta az ügyészségnek. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.