A rendőrség vetett véget két békéscsabai nő állatkísérletének

Állatkínzással gyanúsít a rendőrség két békéscsabai nőt. Anya és lánya a Kazinczy lakótelepen laknak, és két lakásban összesen 23 macskát és két kutyát tartottak.

A 76 éves nő és 54 éves lánya egy másik, közeli társasházban laktak és sokszor napokig nem mentek át az állataikhoz. A magukra hagyott kutyák és macskák mindkét lakásban szinte folyamatosan ugattak, nyávogtak, zavarták a társasház lakóinak nyugalmát.

Fotó: police.hu

Az állatokat nem etették, nem itatták és nem gondozták megfelelően. Ráadásul a  lépcsőházban is terjengett a bűz, mivel az állatok orvosi ellátásáról, a lakások tisztán tartásáról sem gondoskodtak.

Fotó: police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az egyik szomszéd bejelentése után, tavaly novemberben az összes állatot lefoglalta és állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az egyik macska olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy elpusztult, 14 állat esetében pedig kimutatható volt, hogy az éheztetés és az elhanyagoltság miatt betegedtek meg, szenvedtek. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. október 15-én átadta az ügyészségnek. (police.hu)