Civileket és tényfeltáró újságírókat támogató programozói iskola indul Budapesten

oktatás
2018 október 16., 13:58
comments 135

Szokatlan akcióval toboroz diákokat októberben induló osztályaiba a nemrég indult Holy Bytes programozói iskola: a fiatalok által indított oktatási központ azt vállalja, hogy 

a tandíjként befizetett összeg meghatározott hányadát, 2 százalékát  civil szervezeteknek és oknyomozó újságírást végző lapoknak továbbítják. 

A jelentkezők öt újság illetve civil szervezet közül választhatnak, ezek az Átlátszó, a Direkt36, a BAGázs Közhasznú Szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ.

Az iskola közleménye szerint emellett tervezik, hogy civileknek és oknyomozóknak ingyenes képzéseket is tartanak majd a Pyton és a Java programnyelvek világáról. 

„A Holy Bytes célja, hogy a manapság hiányszakmaként aposztrofált programozás alapjait bárki megtanulhassa matematikai ismeretek nélkül is” - írják. 

Minden további az oktatókról és a projektekről a Holy Bytes honlapján és Facebookján 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.