Civileket és tényfeltáró újságírókat támogató programozói iskola indul Budapesten

Szokatlan akcióval toboroz diákokat októberben induló osztályaiba a nemrég indult Holy Bytes programozói iskola: a fiatalok által indított oktatási központ azt vállalja, hogy 

a tandíjként befizetett összeg meghatározott hányadát, 2 százalékát  civil szervezeteknek és oknyomozó újságírást végző lapoknak továbbítják. 

A jelentkezők öt újság illetve civil szervezet közül választhatnak, ezek az Átlátszó, a Direkt36, a BAGázs Közhasznú Szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ.

Az iskola közleménye szerint emellett tervezik, hogy civileknek és oknyomozóknak ingyenes képzéseket is tartanak majd a Pyton és a Java programnyelvek világáról. 

„A Holy Bytes célja, hogy a manapság hiányszakmaként aposztrofált programozás alapjait bárki megtanulhassa matematikai ismeretek nélkül is” - írják. 

Minden további az oktatókról és a projektekről a Holy Bytes honlapján és Facebookján 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.