Civileket és tényfeltáró újságírókat támogató programozói iskola indul Budapesten

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szokatlan akcióval toboroz diákokat októberben induló osztályaiba a nemrég indult Holy Bytes programozói iskola: a fiatalok által indított oktatási központ azt vállalja, hogy 

a tandíjként befizetett összeg meghatározott hányadát, 2 százalékát  civil szervezeteknek és oknyomozó újságírást végző lapoknak továbbítják. 

A jelentkezők öt újság illetve civil szervezet közül választhatnak, ezek az Átlátszó, a Direkt36, a BAGázs Közhasznú Szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ.

Az iskola közleménye szerint emellett tervezik, hogy civileknek és oknyomozóknak ingyenes képzéseket is tartanak majd a Pyton és a Java programnyelvek világáról. 

„A Holy Bytes célja, hogy a manapság hiányszakmaként aposztrofált programozás alapjait bárki megtanulhassa matematikai ismeretek nélkül is” - írják. 

Minden további az oktatókról és a projektekről a Holy Bytes honlapján és Facebookján 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.