Civileket és tényfeltáró újságírókat támogató programozói iskola indul Budapesten

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szokatlan akcióval toboroz diákokat októberben induló osztályaiba a nemrég indult Holy Bytes programozói iskola: a fiatalok által indított oktatási központ azt vállalja, hogy 

a tandíjként befizetett összeg meghatározott hányadát, 2 százalékát  civil szervezeteknek és oknyomozó újságírást végző lapoknak továbbítják. 

A jelentkezők öt újság illetve civil szervezet közül választhatnak, ezek az Átlátszó, a Direkt36, a BAGázs Közhasznú Szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ.

Az iskola közleménye szerint emellett tervezik, hogy civileknek és oknyomozóknak ingyenes képzéseket is tartanak majd a Pyton és a Java programnyelvek világáról. 

„A Holy Bytes célja, hogy a manapság hiányszakmaként aposztrofált programozás alapjait bárki megtanulhassa matematikai ismeretek nélkül is” - írják. 

Minden további az oktatókról és a projektekről a Holy Bytes honlapján és Facebookján 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.