Edzés közben támadtak rá a magyar bajnok futónőre, megverték, és majdnem meg is erőszakolták

bűnügy
2018 október 16., 10:49
comments 491

A hétszeres magyar bajnok ultrafutó Makai Viktória kedd délelőtt tett ki egy posztot a Facebookjáról arról, hogy edzés közben támadás érte. 

„Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert. Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először”.

photo_camera Fotó: Makai Viktória FB

Makai Viktória azt írja, Isten mellett férjének köszönheti, hogy az elkövető nem tudta megerőszakolni, mert még időben a helyszínre érkezett. 

„A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, kockázat minimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét...” - írja még a posztban a futónő, aki a poszt végén jelezte, hogy a tettest elfogták.

link Forrás

A rendőrség kérdésünkre megerősítette, hogy 2018. október 14-én, azaz vasárnap éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy egy futónőt Budapesten, a X. kerületben a Jászberényi úton ismeretlen személy támadott meg. 

Az elkövetőt másfél órán belül lakcímén elfogták és előállították, ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás, a nyomozóhatóság pedig előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.