Edzés közben támadtak rá a magyar bajnok futónőre, megverték, és majdnem meg is erőszakolták

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A hétszeres magyar bajnok ultrafutó Makai Viktória kedd délelőtt tett ki egy posztot a Facebookjáról arról, hogy edzés közben támadás érte. 

„Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert. Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először”.

Fotó: Makai Viktória FB

Makai Viktória azt írja, Isten mellett férjének köszönheti, hogy az elkövető nem tudta megerőszakolni, mert még időben a helyszínre érkezett. 

„A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, kockázat minimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét...” - írja még a posztban a futónő, aki a poszt végén jelezte, hogy a tettest elfogták.

A rendőrség kérdésünkre megerősítette, hogy 2018. október 14-én, azaz vasárnap éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy egy futónőt Budapesten, a X. kerületben a Jászberényi úton ismeretlen személy támadott meg. 

Az elkövetőt másfél órán belül lakcímén elfogták és előállították, ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás, a nyomozóhatóság pedig előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.