Összevert egy isztambuli popsztárt egy lebujban, pisztollyal is fenyegetőzőtt, 12 évet kaphat Arda Turan

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ügyészek 12,5 év letöltendő fegyházat kértek a 31 éves Arda Turanra, aki bunyóba keveredett Berkay Sahin török popsztárral egy isztambuli bárban, akinek orrát törte. A jelentés szerint akkor balhé volt a night clubban, hogy még egy fegyver is előkerült, de a híradások nem részletezik, hogy pontosan milyen fegyverről van szó.

Arda itt már a Basaksehir stadionjának lelátóján 2018 január 17-énFotó: Berk Ozkan/Anadolu Agency

Arda Turan, aki több mint 100 mérkőzés után vonult vissza a török válogatottól, és korábban az Atlético, valamint a Galatasaray játékosa volt, jelenleg az FC Barcelona igazolt játékosa, de január óta az isztambuli Basaksehirnél szerepel kölcsönben.

Berkay feleségével, Ozlem Ada Sahinnal volt a bárban, amikor a balhé kitört. Sahin a Haberturk c. török lapnak azt mondta, hogy Arda megkörnyékezte, többször beszólt neki, majd nekiment a férjének, akinek orrát törte. 

Itt még nem ért véget a történet,  Turan ezután elővett egy fegyvert, és állítólag arra kérte Berkayt, hogy ha tényleg úgy gondolja, hogy zaklatta a feleségét, akkor lőjje le őt. Közben azzal is mentegetőzött, hogy nem tudta, hogy Sahin az ő felesége. Az ügyészségi jelentés szerint állítólag a fegyver véletlenül el is sült.

A török médiában azóta több videó is kering, az egyiket a kórházban rögzítették, és látszik rajta, hogy Arda egy asztalra dobja a fegyvert. 

Berkay ügyvédje szerint egyértelmű, hogy Ardát le kell ültetni. A focistát szexuális zaklatással, illegális fegyverbirtoklással, veszélyeztetéssel és súlyos testi sértéssel vádolják.

Ardának nem ez volt az első ügye, 2017-es válogatott visszavonulása előtt egy repülőúton bántalmazott egy sportújságírót.  (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.