16 évvel a gyilkosság után az áldozat nejét gyanúsították meg a gyilkos felbérlésével

2018 október 17., szerda 4:27
167

18 év után fejtettek meg egy gyilkossági ügyet a Nógrád megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyekkel foglalkozó nyomozóival. A Zsaru magazinban bemutatott történet messziről indul:

1999-ben két baráti házaspár ikerház építésébe kezdett Fóton.

Ez jó ötletnek tűnhetett, de a helyzet hamar elmérgesedett, mert a költségekbe csak az egyik család szállt be, a másik elmaradt a befizetésekkel. A vita odáig fajult, hogy a fizető fél ellopta a másik család kocsiját, mire azok bérelt verőlegényekkel raboltatták és verették meg őket. A verőlegényeket bérlő pár férfi tagja a rendőrök megfogalmazása szerint "a vállalkozói szféra azon rétegéhez tartozott, amelynek voltak kétes ügyei". Talán ezért is lehetett, hogy nem segítette a rendőrség munkáját még akkor sem, amikor egy motoros futár 2000 áprilisában tízszer rálőtt.

A házaspár pénzügyeit a nő, L. Attila Gézáné kezelte. Titokban patronálta előző házasságából született egyik fiát, emiatt néhány milliós hiányuk keletkezett, amit eltitkolt a férje elől, pedig az gyakran megverte, ha nem tetszett neki valami. Így amikor a férj egy új autómosót akart nyitni, amire csak hitte, hogy van fedezete, a nőben a rendőrök megfogalmazásában "csúcsosodott a feszültség, a lebukástól való félelem". Nyomozásuk adatai szerint ekkor kezdett bérgyilkost keresni a kétes emberek között, akiket "cégük illegalitást súrló tevékenységi köre" révén ismert.

A rendőrség szerint így talált rá K. Lajosra, akit 2016-ban Nógrád megyében betöréses lopáson értek, és ennek nyomozása során szembesítették egy társával, aki a kihallgatáson megemlítette, hogy 2002-ben ő ölte meg L. Attila Gézáné férjét. K. ugyan tagadta ezt, de a korábban összegyűjtött bizonyítékokkal együtt társa vallomása már elég volt a nyomozás újraindításához. A rendőrség most úgy véli, hogy K. Lajost L. Attila Gézáné bízta meg férje megölésével, és részt vett annak előkészítésében is.

Például pár nappal a gyilkosság előtt ügyvédi letétbe adta férje lőfegyverét, amit az a párnája alatt tartott, ezzel megakadályozva, hogy az áldozat védekezhessen. A gyilkosság napján reggel vásárolni ment, szokatlan módon még az anyósához is beugrott megkérdezni, hogy mi van. Gondosan felöltöztetett harci kutyájukat is elvitte magával a piacra. A rendőrök szerint így biztosított magának alibit arra az időpontra, amikor K. Lajos az így fegyver- és harcikutyamentesített házba betérve kétszer főbe lőtte az áldozatot.

A férfit a hazatérő L. Attila Gézáné találta meg. Legnagyobb megdöbbenésre élve. A férfi szédülésre és látási nehézségekre panaszkodott, és erősen vérzett, így mentőt hívott hozzá. Az áldozat délután, a kórházban halt bele sérüléseibe.

L. Attila Gézánét október 8-án fogták el a rendőrök. Tagadja, hogy köze lenne férje halálához, de a rendőrség előre kitervelten, nyereségvágyból, felbujtóként elkövetett emberöléssel gyanúsítja, a bíróság pedig a nyomozás tovább folytatásáról határozott, és elrendelte L. Attila Gézáné bűnügyi őrizetét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt