Kovács szerint furcsa felvetés, hogy a kormánynak egyeztetni kellett volna a szakszervezetekkel a közszféra leépítése miatt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón közölte: a központi kormányzatban 18 százalékos elbocsátást terveznek, ami nagyjából 2500 ember kirúgását jelenti. Az intézkedésről a HírTV Magyarország élőben című műsorában is szóba került, arra a kérdésre, hogy egyeztettek-e előzetes a szakszervezetekkel a leépítésről, Kovács Zoltán úgy reagált, hogy

"furcsa ez a felvetés, mert az elmúlt nyolc évben következetesen képviseljük azt az álláspontot, hogy a lehető legkisebb bürokráciával kívánjuk működtetni az államot."

Erről pedig a benne dolgozóknak tudnia kellett, tette hozzá a kormányszóvivő. 

Hogy mennyire következetes a kormány az áramvonalasításban, jól mutatja, hogy

  • 2010-ben 42 államtitkárral kezdték meg a munkát,
  • 2014-ben már 53-mal,
  • 2018-ban pedig 60-nal.

Kovács később amúgy azt állította, hogy a döntésekről mindig tájékoztatták az érdekvédelmi képviseleteket. De mindenkit megnyugtatott:

a mai munkaerő piaci helyzetben ennek a két és félezer embernek, (..) gyakorlatilag munkaerőhiány van, az elhelyezkedés senkinek sem lesz nehézség.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.