Kovács szerint furcsa felvetés, hogy a kormánynak egyeztetni kellett volna a szakszervezetekkel a közszféra leépítése miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón közölte: a központi kormányzatban 18 százalékos elbocsátást terveznek, ami nagyjából 2500 ember kirúgását jelenti. Az intézkedésről a HírTV Magyarország élőben című műsorában is szóba került, arra a kérdésre, hogy egyeztettek-e előzetes a szakszervezetekkel a leépítésről, Kovács Zoltán úgy reagált, hogy

"furcsa ez a felvetés, mert az elmúlt nyolc évben következetesen képviseljük azt az álláspontot, hogy a lehető legkisebb bürokráciával kívánjuk működtetni az államot."

Erről pedig a benne dolgozóknak tudnia kellett, tette hozzá a kormányszóvivő. 

Hogy mennyire következetes a kormány az áramvonalasításban, jól mutatja, hogy

  • 2010-ben 42 államtitkárral kezdték meg a munkát,
  • 2014-ben már 53-mal,
  • 2018-ban pedig 60-nal.

Kovács később amúgy azt állította, hogy a döntésekről mindig tájékoztatták az érdekvédelmi képviseleteket. De mindenkit megnyugtatott:

a mai munkaerő piaci helyzetben ennek a két és félezer embernek, (..) gyakorlatilag munkaerőhiány van, az elhelyezkedés senkinek sem lesz nehézség.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.