Négy településen már egészségtelen a levegő a szálló por miatt

Az Országos Közegészségügyi Intézet arról számolt be, hogy 

a magas szálló por koncentráció elérte az egészségtelen szintet Dunaújvárosban, Kecskeméten, Nyíregyházán és Pécsen.

A tájékoztatás szerint további 13 a kifogásolt határértékét lépte a levegőben a kisméretű részecskék koncentrációja. Ezek: Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Putnok, Sajószentpéter, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Vác, Várpalota, Veszprém.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy a gyerekek, a kiskorúak, légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, és az idősebb korúak

kerüljék a szabadban tartózkodást, aktív testmozgást. Az egészségtelen minősítést kapott településeken az egészséges emberek is kerüljék a szabadban hosszabb ideig tartó fizikai munkát, sporttevékenységet.

(MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.