A magyar hírműsorokban négyötöd részt csak férfiak szerepelnek

 Továbbra is nagyon alacsony a nők reprezentációja a hírműsorokban, 2018 első félévében a hírműsorok mindössze 21,8 százalékában jelentek meg, állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatában. 

A férfiak négyötödös többségben, az adásidők 78,2 százalékában szerepeltek.

Az előző félévhez képest négy százalékot csökkent a társadalmi sokszínűséget bemutató anyagok aránya. Ugyanakkor a korábbi 16-ról 21,8 százalékra nőtt a civil szervezetek reprezentációja. Az egyházak közül

a Magyar Katolikus Egyház képviselői szerepeltek a legtöbbször, 49,9 százalékban. Közel annyiszor mint a többi összesen.

Az NMHH felmérésére szerint 

a fogyatékkal élők láthatatlanok a hírműsorok fogyasztóinak, az adások 0,2 százalékát tették ki a velük foglalkozó anyagok.

(MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.