Addig tolta a Nemzeti Bank, hogy az ügyészség elrendelte a nyomozást Gyurcsányék cége ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Október elején jelentette be a Magyar Nemzeti Bank, hogy az ügyészséghez fordul, mert az BRFK bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentésüket Gyurcsány Ferencék cégének ügyében. A Magyar Időknek most a Fővárosi Főügyészség közölte: 

helyt adtak a jegybank panaszának, és elrendelték a nyomozást az Altus Portfólió ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység végzésének gyanújával. 

A Magyar Nemzeti Bank idén augusztusában szabott ki 15 millió forint piacfelügyeleti bírságot az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt. A vizsgálatok szerint a cég két év alatt közel 400 millió forintot adott kölcsön magánszemélyeknek, és cégeknek. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.