Autóbalesetben életét vesztette az egyik szaúdi katona, aki a gyanú szerint Isztambulban végzett egy ellenzéki újságíróval

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Hürriyet című török lap beszámolója szerint csütörtökön autóbalesetet szenvedett, és meghalt Masad Szaad al-Bosztani, a szaúdi légierő 31 éves hadnagya. A baleset Rijádban, Szaúd-Arábia fővárosában történt.

Al-Bosztani egyike annak a 15 szaúdi katonának és titkosszolgának, akik október 2-án hajnalban érkeztek Isztambulba, és még aznap kora este el is hagyták Törökországot. Azon a napon tűnt el  Dzsamal Hasogdzsi újságíró, miután besétált Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusára. Hasogdzsi régi kritikusa a szaúdi koronahercegnek, aki tavaly ragadta magához a hatalmat a királyságban.

A török szolgálatok egészen biztosak abban, hogy Hasogdzsit kínvallatás közben megölték a konzulátuson. A gyilkosságban szerintük részt vett a szaúdi koronaherceg testőre is. 

Árnyék vetül az isztambuli szaúdi konzulátus épületére.Fotó: OZAN KOSE/AFP

A világ sok országa, köztük az USA, Nagy-Britannia és Franciaország alapos vizsgálatot követelnek a szaúdiaktól, az USA külügyminisztere pedig személyesen utazott szerdán az ügyet megvitatni Rijádba. A szaúdi állam 100 millió dollárt utalt át gyorsan az USA külügyminisztériumának még aznap, nyugtatandó a kedélyeket.

Al-Bosztani autóbalesete a törökök szerint nem véletlen, hanem valójában megölték őt. A törökök szerint a szaúdiak eltüntetnek minden bizonyítékot, és a konzulátusi gyilkosság további elkövetőit is megölhetik a saját főnökeik, hogy örökre elhallgattassák őket. (Hürriyet)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.