Az igazgatóválasztás miatt felmondott 15 tanár a IX. kerületi gimnáziumban

Az igazgatóválasztás miatt felmondott a Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium tanári karának jelentős része, írja a 168óra. A lap szerint

eddig 15-en jelezték távozásukat: 12 tanár, egy óraadó, egy iskolatitkár, és a portás.

Míg az általános iskolai részben dolgozó pedagógusok támogatták, addig a gimnáziumban tanítók nem, hogy újabb öt évig Kormos László vezesse az intézményt. A lapnak nyilatkozó egyik felmondott alkalmazott szerint Kormos és a tanári kar közt elmérgesedett a viszony, ennek egyik tetőpontja volt, mikor az igazgató megpróbálta kideríteni, hogy kik szavaztak ellene. A tantárgyfelosztást használta retorzióként. 

A felmondások miatt tanárhiány komoly gondot okoz a gimnáziumban,

az érettségizők már azon aggódnak, hogy hogyan fogják letenni a vizsgáikat. Egyes fakultációk el sem indultak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.