Kergemarhakórral fertőzött állatokat találtak Skóciában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kergemarhakórral (vagy más néven szivacsos agyvelőgyulladással) fertőzött szarvasmarhákat találtak egy skóciai birtokon.

A farmot karantén alá helyezték, és kutatják a kór eredetét. 

A betegség azért nagyon veszélyes, mert emberre is átterjedhet, és akkor Creutzfeldt-Jakob-betegséget okozhat. Emberi megbetegedéssel Skóciában most nem találkoztak.

Az ezredforduló idején volt utoljára nagyobb járvány Európában, akkor rengeteg marhát kellett leölni a kontinensen miatta. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.