Két darab tojás miatt akart megölni egy idős nőt egy bepálinkázott rápolti fiatal

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A 16 éves rápolti fiú augusztus közepén a rokona uborkaföldjén dolgozott és közben több pohár szilvapálinkát is megivott. Aztán munka végeztével bemászott a szomszédban lakó 80 éves néni udvarára, akitől két tojást követelt azzal, hogy ha nem ad neki, akkor megöli. 

Az idős nő felszólította a fiatalt, hogy hagyja el az udvart, aki a kerítésen keresztül távozott is, de néhány perc múlva visszatért. Ekkor már egy 80 cm hosszúságú lécet tartott a kezében, és ismét felszólította a sértettet, hogy adjon neki tojást.

A nő ekkor sem teljesítette a vádlott követelését, sőt közölte, hogy hívni fogja a rendőrséget. A fiú erre elhagyta a helyszínt.

A fiút most rablás minősített esetével vádolják. A még büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság javítóintézeti nevelést alkalmazzon.

Az idén júliusban napján hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alapján az ügyész három év javítóintézeti nevelést indítványozott arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne. Ha a bíróság elfogadja a beismerést, arra sincs szükség, hogy a sértettet megidézzék a tárgyalásra. Az ügyben a Mátészalkai Járásbíróság fog ítéletet hozni. (Ügyészség)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.