Két darab tojás miatt akart megölni egy idős nőt egy bepálinkázott rápolti fiatal

A 16 éves rápolti fiú augusztus közepén a rokona uborkaföldjén dolgozott és közben több pohár szilvapálinkát is megivott. Aztán munka végeztével bemászott a szomszédban lakó 80 éves néni udvarára, akitől két tojást követelt azzal, hogy ha nem ad neki, akkor megöli. 

Az idős nő felszólította a fiatalt, hogy hagyja el az udvart, aki a kerítésen keresztül távozott is, de néhány perc múlva visszatért. Ekkor már egy 80 cm hosszúságú lécet tartott a kezében, és ismét felszólította a sértettet, hogy adjon neki tojást.

A nő ekkor sem teljesítette a vádlott követelését, sőt közölte, hogy hívni fogja a rendőrséget. A fiú erre elhagyta a helyszínt.

A fiút most rablás minősített esetével vádolják. A még büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság javítóintézeti nevelést alkalmazzon.

Az idén júliusban napján hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alapján az ügyész három év javítóintézeti nevelést indítványozott arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne. Ha a bíróság elfogadja a beismerést, arra sincs szükség, hogy a sértettet megidézzék a tárgyalásra. Az ügyben a Mátészalkai Járásbíróság fog ítéletet hozni. (Ügyészség)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.