A Facebookhoz megy dolgozni a volt brit miniszterelnök-helyettes

2018 október 19., péntek 11:46
26

A Facebook leszerződtette globális kommunikációs vezetőnek az Egyesült Királyság volt, liberális miniszterelnök-helyettesét, Nick Clegget. Az 51 éves Clegg korábban a brit Liberális Demokrata Párt vezetője volt, akik 2010 és 2015 között a koalíciós kormány tagjai voltak az Egyesült Királyságban. Clegg a 2017-es választások során esett ki a brit parlamentből.

Nick Clegg Fotó: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

Már hetek óta pletykáltak arról, hogy Mark Zuckerberg egy egykori, magasrangú brit politikust akar leszerződtetni, miután júniusban, egy évtized után felmondott a cégnél Elliot Schrage kommunikációs vezető. Clegg kinevezése jól jelzi, hogy a Facebook jobb kapcsolatot akar kiépíteni Brüsszellel, a techcég ugyanis növekvő szabályozással néz szembe Európában. Clegg pedig egy vezető európai politikus.

Az Európai Bizottság tavaly 94 millió fontra bírságolta a Facebookot félrevezető információt terjesztése miatt a WhatsApp megvásárlásával kapcsolatban, a Cambridge Analytica botrány miatt pedig 500 ezer fontra büntették a céget. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt