A Facebookhoz megy dolgozni a volt brit miniszterelnök-helyettes

külföld
2018 október 19., 11:46
comments 25

A Facebook leszerződtette globális kommunikációs vezetőnek az Egyesült Királyság volt, liberális miniszterelnök-helyettesét, Nick Clegget. Az 51 éves Clegg korábban a brit Liberális Demokrata Párt vezetője volt, akik 2010 és 2015 között a koalíciós kormány tagjai voltak az Egyesült Királyságban. Clegg a 2017-es választások során esett ki a brit parlamentből.

photo_camera Nick Clegg Fotó: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

Már hetek óta pletykáltak arról, hogy Mark Zuckerberg egy egykori, magasrangú brit politikust akar leszerződtetni, miután júniusban, egy évtized után felmondott a cégnél Elliot Schrage kommunikációs vezető. Clegg kinevezése jól jelzi, hogy a Facebook jobb kapcsolatot akar kiépíteni Brüsszellel, a techcég ugyanis növekvő szabályozással néz szembe Európában. Clegg pedig egy vezető európai politikus.

Az Európai Bizottság tavaly 94 millió fontra bírságolta a Facebookot félrevezető információt terjesztése miatt a WhatsApp megvásárlásával kapcsolatban, a Cambridge Analytica botrány miatt pedig 500 ezer fontra büntették a céget. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.