A Facebookhoz megy dolgozni a volt brit miniszterelnök-helyettes

A Facebook leszerződtette globális kommunikációs vezetőnek az Egyesült Királyság volt, liberális miniszterelnök-helyettesét, Nick Clegget. Az 51 éves Clegg korábban a brit Liberális Demokrata Párt vezetője volt, akik 2010 és 2015 között a koalíciós kormány tagjai voltak az Egyesült Királyságban. Clegg a 2017-es választások során esett ki a brit parlamentből.

Nick CleggFotó: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

Már hetek óta pletykáltak arról, hogy Mark Zuckerberg egy egykori, magasrangú brit politikust akar leszerződtetni, miután júniusban, egy évtized után felmondott a cégnél Elliot Schrage kommunikációs vezető. Clegg kinevezése jól jelzi, hogy a Facebook jobb kapcsolatot akar kiépíteni Brüsszellel, a techcég ugyanis növekvő szabályozással néz szembe Európában. Clegg pedig egy vezető európai politikus.

Az Európai Bizottság tavaly 94 millió fontra bírságolta a Facebookot félrevezető információt terjesztése miatt a WhatsApp megvásárlásával kapcsolatban, a Cambridge Analytica botrány miatt pedig 500 ezer fontra büntették a céget. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.