Barcelona vezetése megsápolta a Sagrada Família építőit, mivel 130 éve nincs építési engedélyük

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A katolikus egyház megegyezett Barcelona vezetésével arról, hogy befizet 41 millió dollárt a város költségvetésébe, 

mivel már több mint 130 éve építési engedély nélkül építi a Sagrada Família bazilikát.

A város egyik leghíresebb látványosságának építése 1882 óta tart Antoni Gaudí tervei alapján. Igaz, a polgárháborúban a partizánok felgyújtották a félkész épület egy részét. 

Fotó: Manuel Cohen/Manuel Cohen

A mostani megállapodás értelmében a bazilika a következő 10 évben anyagilag is hozzájárul a tömegközlekedés és a környék fejlesztéséhez. Cserébe legalizálják a státuszát. Ada Colau polgármester történelminek nevezte a megállapodást. 

Egyébként a legújabb tervek szerint 2026-ra tényleg el készül, de hát sosem lehet tudni. (via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.