Gulyás: 2100 embert rúgnak ki a minisztériumokból, de akik maradnak, januártól 30 százalékkal többet kapnak

POLITIKA
2018 október 19., 20:12
comments 221

Ahhoz, hogy jó színvonalú közigazgatás legyen, a jelenleginél magasabb béreket kell adni, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV Péntek 9 című műsorában. Gulyás Gergely pontosította a szerdai kormányinfón elmondottakat a bürokráciacsökkentésről:

nagyjából 2100 embert rúgnak ki, akik viszont maradnak, januártól 30 százalékkal többet vihetnek majd haza.

Az új bértáblát november hatodikáig benyújtják, és ha elfogadja az Országgyűlés, akkor január elsejétől nőhetnek a bérek a szektorban. 

Gulyás emellett bejelentette, hogy két hét múlva jön a demográfiáról szóló nemzeti konzultáció, aminek „eredményét az új demográfiai intézkedéscsomag kialakításánál is figyelembe veszik.”

Aki jár Budapesten, láthatja, hogy egy hét alatt milyen pozitív változások történtek, mondta a hajléktalanságot betiltó törvényről. Gulyás kijelentette:

az éremnek két oldala van, de azok nem állíthatóak szembe.

link Forrás

Szerinte az emberiességi szempontoknak és a többségi társadalom elvárásának is megfelel a megalkotott jogszabály.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.