Ha nem fizet az állami kukaholding, nem viszi el 120 ezer család szemetét a Pest megyei szolgálató

Nyilvános levelet írt az NHKV kukaholdingnak Zöld Híd közszolgáltató vezetője, Gyenes Szilárd. Ebben közölte:

ha nem rendeződik a finanszírozási probléma, akkor október 25. után nem viszik el a szolgáltatási területükről a szemetet.

Ez az Index szerint 116 Pest, illetve Nógrád megyei települést érintene, mintegy 120 ezer családot. A Zöld Híd már többször jelezte, hogy kevés a pénz a rendszerben, az állami kukaholding nem fizeti ki őket rendesen, ami veszélyezteti a hulladékszállítást. Mostani levelében a cégvezető többet közt arról számol be, hogy 

  • a lejárt külső szállítói számlák összege eléri a 157 millió forintot,
  • az alvállalkozóknak 34 millió forintot kellene utalni,
  • a felélt, fejlesztésre szánt összeg kiteszi 177 milliót. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.