Jász-Nagykun-Szolnok megyében épp csak a legszegényebb település nem fog szociális tűzifát kapni

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyi lap cikket írt arról, hogy hamarosan itt a hideg, az állam pedig elkezdi osztani a szociális tűzifa-támogatásokat. A szoljon.hu szerint 2320 települési önkormányzat nyújtott be érvényes támogatási igényt tűzifára, köztük a megyéből ötvenhárom, az országos támogatásból összesen 122,9 millió forint jut a térségbe.

Zagyvarékas például idén 4,2 millió forint értékben jutott tüzelőanyag-támogatáshoz. Tiszapüspökiben mintegy 260 család kap szociális célú tűzifa-támogatást, összesen négymillió forint értékben.

Van azonban egy település, ahol biztos nem kapnak idén szociális tűzifát a lakosok: Tiszabőn.

Tiszabő nem csak a megye, hanem az ország egyik legszegényebb települése. Ott biztosan szükség lenne a tűzifára, hiszen az ott élő mintegy ötszáz család szinte mindegyike hátrányos helyzetű.

„Sajnos elutasították a kérelmünket. Mivel adósságrendezési eljárás alatt áll a település, a hárommillió forintos önerőt, vagyis a fuvardíjat nem tudnánk kifizetni. Tavaly a Máltai Szeretetszolgálat biztosította ezt az összeget, idén bíztunk benne, hogy valamilyen más forrásból, pályázatból vagy felajánlásból megoldjuk, de nem sikerült” – mondta a hírportálnak Bíró Zoltán alpolgármester.

A legnagyobb összegű támogatást, 6,7 millió forintot egyébként a szintén szegény Tiszabura kapta. Ott több mint százan jelezték az igényüket.

De ott is van egy kis gond.

„Természetesen nagyon örülünk a támogatásnak. Csak egyetlen gondunk van, még nem tudjuk, hogyan és miből tegyük hozzá az egyéb kiadásokat, mint például a szállítási költségeket” – jegyezte meg a szoljon.hu kérdésére Nagy Imre, Tiszabura polgármestere.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.