A Fidesz szerint a komcsik miatt ment be a vaddisznó a salgótarjáni sörözőbe

idióta rekordok
2018 október 20., 18:43
comments 243

Most már biztos, hogy Pilinszky János nemcsak a XX. század egyik legnagyobb költője volt, de egyben konkrét látnok is. A Mélypont ünnepélye című versét ugyanis a következő sorokkal kezdte:

Az ólak véres melegébe

ki mer olvasni?

És tessék, a magyar poltikai kreténség írásbeli mélypontjának a disznók a főszereplői. 

A kelet-nógrádi Fidesz Facebook-oldalán ugyanis az imént arról jelent meg bejegyzés, hogy nemrég nem véletlenül szabadult be egy vaddisznó egy salgótarjáni sörözőbe. (Az esetről mi is írtunk.) Hanem azért, mert a városi önkormányzatot szocialisták vezetik.

link Forrás

Ezek után én ma már csak röfögni leszek képes, az agyamat meg inkább bepanírozom rántott velőnek, minthogy ebbe bele kelljen gondolnom. 

Addig is itt az egész Pilinszky-vers, ha már beidéztem az elejét (sajnos nincs szó benne se komcsikról, se fideszesekről a továbbiakban):

A mélypont ünnepélye

Az ólak véres melegében

ki mer olvasni?

És ki mer

a lemenő nap szálkamezejében,

az ég dagálya és

a föld apálya idején

útrakelni, akárhová?


Ki mer

csukott szemmel megállani

ama mélyponton,

ott, ahol

mindíg akad egy utolsó legyintés,

háztető,

gyönyörü arc, vagy akár

egyetlen kéz, fejbólintás, kézmozdulat?


Ki tud

nyugodt szívvel belesimúlni

az álomba, mely túlcsap a gyerekkor

keservein s a tengert

marék vízként arcához emeli?





Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.