Majmok köveztek halálra egy 72 éves férfit Indiában

bűnügy
2018 október 21., 16:54
comments 186

A 72 éves Dharampal Singh száraz fát gyűjtött csütörtökön az észak-indiai Uttar Pradesh államban található Tikriben, amikor egy csoport majom egy fa tetejéről téglákkal kezdte el dobálni az idős férfit. A téglákat egy közeli építkezésről hozták, ahol leromboltak egy épületet.

A férfi a kórházban a súlyos mellkasi és fejsérüléseibe belehalt. Az áldozat testvére szerint az állatok több mint 20 téglát vágtak Dharampal Singh-hez, és a tetteseknek ezért fizetniük kell. A családja hivatalos panasszal élt a rendőrségen, de az közölte: nem indíthatnak eljárást a majmok ellen.

A falusiak régóta panaszkodtak a környéken élő agresszív majomhordák miatt, de a majmok védett állatok. Nem tudni, milyen majmok támadtak, de India-szerte nő a majomtámadások száma, általában rhesusmajmok a tettesek. (Sky News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.