Aki többet lát a Balatonból, fizessen több adót

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

„Egyre szűkül a rálátás a magunkfajta egyszerű földi halandók számára a gyönyörű balatoni panorámára,” indokolta ötletét a Szabad Pécsnek Siófok polgármestere. Lengyel Róbert szerint "egyik épület emelkedik a másik után, amelyeknek a tulajdonosai, szállóvendégei aztán az erkélyekről élvezhetik a parti naplementéket. Valamikor, úgy 2004 előtt „kemény” volt a helyi építési szabályzata városunknak. Védte a zöldfelületeket és szigorú magassági korlátozást tartatott be az építtetőkkel. Azután valamilyen oknál fogva egyre csak lazított a város vezetése ezeken a szabályokon, egyre-másra tűntek el a szabad és/vagy zöld felületek, és gomba módjára kezdtek szaporodni az egymást felülmúló épületek. A siófoki partszakasz pedig lassan átalakult, és nem feltétlenül az előnyére.”

Ezen változtatna módosítása: fizessenek több helyi adót azok, akiknek közvetlen balatoni panorámával rendelkező ingatlanok vannak a tulajdonában.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.