Felkötötte magát egy pap, miután kihallgatta a rendőrség egy zaklatási ügyben

Tbg
vallás
2018 október 22., 17:56
comments 321

Pierre-Yves Fumery felakasztotta magát a templomban a franciaországi Gienben. A múlt héten a rendőrség kihallgatta egy 15 éves gyerek szexuális zaklatási ügyében, de nem vádolták meg.

A 38 éves Fumery a második francia pap egy hónapon belül, aki öngyilkosságot követ el.

Jacques Blaquart püspök arról tájékoztatott, hogy a férfit több, 13-15 éves gyerekkel ápolt kapcsolata miatt érték vádat. A gyülekezet nem érezte úgy, hogy rendőrségi feljelentést kell tenni, de kérte a férfi időszakos szabadságolását.

Fumery október 8-án tért vissza, de nem kezdte el a szolgálatot.

Szeptember 19-én Jean-Baptiste Sebe ölte meg magát. A 38 éves pap ellen egy szülő tett panaszt, rendőrségi eljárás nem indult ellene. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.