Január elején találkozhat újra Kim Dzsongun és Donald Trump

Dél-koreai lapértesülések szerint január tizedikéig szeretné megtartani az amerikai diplomácia az újabb Donald Trump - Kim Dzsongun csúcstalálkozót. Helyszínt még neveztek meg, de korábbann John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó beszélt arról, hogy a két vezető az elkövetkező hónapokban találkozhat.

Mike Pompeo külügyminiszter októberben találkozott Phenjanban az észak-koreai vezetővel, akivel sikerült megállapodnia abban, hogy munkacsoportok hoznak létre az atommentesítés kérdéseinek megvitatására, és tárgyaltak egy második csúcstalálkozó megrendezésének lehetőségéről.

Kim Dzsongun és Donald Trump júniusban Szingapúrban találkoztak. Kim akkor ígéretet tett arra, hogy a Koreai-félsziget atommentesítése érdekében fog dolgozni, Trump pedig hosszú távú biztonsági garanciákat és az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok felfüggesztését helyezte kilátásba az észak-koreai nukleáris arzenál felszámolásáért cserébe. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.