Kibővítették a szombathelyi uszodát, Hende Csaba megígérte, hogy olcsóbb lesz üzemeltetni, mint előtte

POLITIKA
2018 október 22., 09:20
comments 102

A Nyugat.hu számol be arról, hogy 2,2 milliárdból felújított és kibővített szombathelyi uszodáról Hende Csaba még az építés során azt mondta, hogy

"az energiatakarékos megoldások miatt olcsóbb lesz a létesítmény üzemeltetése, és a korábbinál kisebb veszteséggel kell számolni."

Bárhogy is kalkulált a bukott honvédelmi miniszter, nem jött be. A 2019-es költségvetés szerint

jövőre várhatóan 334 millióba kerül az uszoda működtetése.

Ehhez 122 millió forint érkezik a belépődíjból, a fennmaradó összegből 100 milliót ad bele a önkormányzat, 112 milliót meg a Vasivínek kellene kigazdálkodnia. A Nyugat.hu szerint ez minden, csak nem kevesebb az előző létesítményhez képest.

A szombathelyi focistadionnal ugyanígy járt Hende, ott is olcsóbb működtetést ígért, az önkormányzat ehhez képest többet fizet, mint korábban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.