Miután megölte, Hasogdzsi egyik gyilkosa tényleg felvette az áldozat ruháit, hogy úgy tűnjön, elhagyta a konzulátust

Török biztonsági forrásokra hivatkozva közölte a CNN azokat a felvételeket, amiken Dzsamál Hasogdzsi ruhájában elhagyja az isztambuli konzulátus épületét egy szaúdi férfi. A hétvégén állt elő egy névtelen szaúdi kormányzati tisztségviselő az újságíró megölésének egyik újabb változatával: e szerint az eredeti terv az volt, hogy elfogják és elkábítják, majd kicsempészik az országból Hasogdzsit. De mikor az ellenállt, fojtófogást alkalmaztak rajta, amibe belehalt. Miután észrevették, hogy mi történt, az egyik szaúdi biztonsági 

felvette Hasogdzsi ruháit, és a hátsó kapun kisétált a konzulátusról, hogy úgy tűnjön, mintha az 59 éves újságíró elhagyta volna az épületet. 

Bár a gyilkosságot már elismerte Rijád, többek közt arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy hol van Hasogdzsi teste.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.