Miután megölte, Hasogdzsi egyik gyilkosa tényleg felvette az áldozat ruháit, hogy úgy tűnjön, elhagyta a konzulátust

külföld
2018 október 22., 11:31

Török biztonsági forrásokra hivatkozva közölte a CNN azokat a felvételeket, amiken Dzsamál Hasogdzsi ruhájában elhagyja az isztambuli konzulátus épületét egy szaúdi férfi. A hétvégén állt elő egy névtelen szaúdi kormányzati tisztségviselő az újságíró megölésének egyik újabb változatával: e szerint az eredeti terv az volt, hogy elfogják és elkábítják, majd kicsempészik az országból Hasogdzsit. De mikor az ellenállt, fojtófogást alkalmaztak rajta, amibe belehalt. Miután észrevették, hogy mi történt, az egyik szaúdi biztonsági

felvette Hasogdzsi ruháit, és a hátsó kapun kisétált a konzulátusról, hogy úgy tűnjön, mintha az 59 éves újságíró elhagyta volna az épületet.

Bár a gyilkosságot már elismerte Rijád, többek közt arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy hol van Hasogdzsi teste.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.