Miután megölte, Hasogdzsi egyik gyilkosa tényleg felvette az áldozat ruháit, hogy úgy tűnjön, elhagyta a konzulátust

Török biztonsági forrásokra hivatkozva közölte a CNN azokat a felvételeket, amiken Dzsamál Hasogdzsi ruhájában elhagyja az isztambuli konzulátus épületét egy szaúdi férfi. A hétvégén állt elő egy névtelen szaúdi kormányzati tisztségviselő az újságíró megölésének egyik újabb változatával: e szerint az eredeti terv az volt, hogy elfogják és elkábítják, majd kicsempészik az országból Hasogdzsit. De mikor az ellenállt, fojtófogást alkalmaztak rajta, amibe belehalt. Miután észrevették, hogy mi történt, az egyik szaúdi biztonsági 

felvette Hasogdzsi ruháit, és a hátsó kapun kisétált a konzulátusról, hogy úgy tűnjön, mintha az 59 éves újságíró elhagyta volna az épületet. 

Bár a gyilkosságot már elismerte Rijád, többek közt arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy hol van Hasogdzsi teste.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.