Népszava: az ellátás árát is kifizettetnék azokkal, akiknek nincs rendben a tb-je

politika
2018 október 22., 04:32
comments 559

A Népszava úgy tudja, hogy készült egy új jogszabály-javaslat, ami szerint azoknak, akik nincs rendben a társadalombiztosításuk, nem csak az elmaradt járulékot, de az ellátás árát is fizetniük kéne. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint jelenleg 400 ezer embernek nincs biztosítása, minden huszadik beteg taj-számának ellenőrzésekor „villan fel a piros lámpa.” Ha valakinél ez történik, akkor is ellátják, de figyelmeztetik: rendezze státuszát. A lap szerint a törvénytervezet kimondja:

„aki egészségügyi szolgáltatást jogalap nélkül vett igénybe, az az egészségbiztosító tudomására jutásától öt éven belül kötelezhető annak megtérítésére.”

Súlyos százezrekről lehet szó: egy átlagos eset kórházi ellátásért 195 ezer forintot fizet az egészségbiztosító, de például a szívinfarktus kezelése 375 ezer forinttól indul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.