Népszava: az ellátás árát is kifizettetnék azokkal, akiknek nincs rendben a tb-je

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava úgy tudja, hogy készült egy új jogszabály-javaslat, ami szerint azoknak, akik nincs rendben a társadalombiztosításuk, nem csak az elmaradt járulékot, de az ellátás árát is fizetniük kéne. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint jelenleg 400 ezer embernek nincs biztosítása, minden huszadik beteg taj-számának ellenőrzésekor „villan fel a piros lámpa.” Ha valakinél ez történik, akkor is ellátják, de figyelmeztetik: rendezze státuszát. A lap szerint a törvénytervezet kimondja: 

„aki egészségügyi szolgáltatást jogalap nélkül vett igénybe, az az egészségbiztosító tudomására jutásától öt éven belül kötelezhető annak megtérítésére.”

Súlyos százezrekről lehet szó: egy átlagos eset kórházi ellátásért 195 ezer forintot fizet az egészségbiztosító, de például a szívinfarktus kezelése 375 ezer forinttól indul.  

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.