12,5 évet kapott a német, aki bébiételeket mérgezett

külföld
2018 október 23., 11:01
comments 33

Ötrendbeli gyilkossági kísérlet és zsarolás miatt találta bűnösnek és ítélte 12,5 év börtönre egy német bíróság azt az 54 éves férfit, aki tavaly friedrichshafeni boltok polcain rejtett el mérgezett bébiételt.

A férfi aztán azzal zsarolta a boltokat, hogy pénz ellenében elárulja, hol vannak a mérgezett üvegek. A bébiételt színtelen-szagtalan, viszont édes ízű etilén-glikollal mérgezte meg.

A hatósági vizsgálatok szerint öt baba megölésére elegendő mérget mutattak ki, így hát ötrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolták meg.

Védője azzal védekezett, hogy a férfi borderline személyiségzavarban szenved, és a bűncselekmény idején részeg volt és be volt gyógyszerezve. A bíróság által felkért szakértő szerint viszont tisztában volt tettének következményeivel, így ezt a védekezést elvetették. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.