12,5 évet kapott a német, aki bébiételeket mérgezett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ötrendbeli gyilkossági kísérlet és zsarolás miatt találta bűnösnek és ítélte 12,5 év börtönre egy német bíróság azt az 54 éves férfit, aki tavaly friedrichshafeni boltok polcain rejtett el mérgezett bébiételt.

A férfi aztán azzal zsarolta a boltokat, hogy pénz ellenében elárulja, hol vannak a mérgezett üvegek. A bébiételt színtelen-szagtalan, viszont édes ízű etilén-glikollal mérgezte meg.

A hatósági vizsgálatok szerint öt baba megölésére elegendő mérget mutattak ki, így hát ötrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolták meg.

Védője azzal védekezett, hogy a férfi borderline személyiségzavarban szenved, és a bűncselekmény idején részeg volt és be volt gyógyszerezve. A bíróság által felkért szakértő szerint viszont tisztában volt tettének következményeivel, így ezt a védekezést elvetették. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.