Büntetéssel fenyegetik azokat a dél-koreaiakat, akik Kanadába járnak betépni

külföld
2018 október 23., 15:00
comments 131

Mióta Kanada legalizálta a marihuánát, a dél-koreai rendőrség már többször figyelmeztette állampolgárait, hogy eszükbe ne jusson beszívni, ha arra járnak. „A füvezőket ugyanúgy a dél-koreai törvények szerint fogjuk megbüntetni, akkor is, ha abban az országba, ahol szívtak, legális a marihuána. Nem teszünk kivételt”– közölte a koreai drogellenes ügyosztály vezetője. Aki lebukik azzal, hogy elszívott egy füves cigit, akár öt évet is kaphat.

Dél-Koreában még kisebb mennyiség esetén is nagyon szigorúan veszik a drogellenes szabályokat. Azokat a hírességeket, akiket kábítószerrel kapnak el, gyakran mutogatják intő példaként a médiában. A hatóságok egy drogmentes ország képét szeretnék mutatni, ezért csak 2015-ben 12 ezer kábítószerrel kapcsolatos letartóztatás történt.

Ugyanakkor egyelőre nem világos, hogyan tesztelik majd, hogy mit fogyasztottak, akik Kanadában jártak. A rendőrség valószínűleg egy feketelista alapján bizonyos személyekre külön figyelni fog. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.