Büntetéssel fenyegetik azokat a dél-koreaiakat, akik Kanadába járnak betépni

Mióta Kanada legalizálta a marihuánát, a dél-koreai rendőrség már többször figyelmeztette állampolgárait, hogy eszükbe ne jusson beszívni, ha arra járnak. „A füvezőket ugyanúgy a dél-koreai törvények szerint fogjuk megbüntetni, akkor is, ha abban az országba, ahol szívtak, legális a marihuána. Nem teszünk kivételt”– közölte a koreai drogellenes ügyosztály vezetője. Aki lebukik azzal, hogy elszívott egy füves cigit, akár öt évet is kaphat. 

Dél-Koreában még kisebb mennyiség esetén is nagyon szigorúan veszik a drogellenes szabályokat. Azokat a hírességeket, akiket kábítószerrel kapnak el, gyakran mutogatják intő példaként a médiában. A hatóságok egy drogmentes ország képét szeretnék mutatni, ezért csak 2015-ben 12 ezer kábítószerrel kapcsolatos letartóztatás történt.

Ugyanakkor egyelőre nem világos, hogyan tesztelik majd, hogy mit fogyasztottak, akik Kanadában jártak. A rendőrség valószínűleg egy feketelista alapján bizonyos személyekre külön figyelni fog. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.