1,6 milliárd dollár: minden idők legnagyobb nyereményét viheti haza egy lottózó Dél-Karolinában

2018 október 24., szerda 14:43
104

Egy simpsonville-i boltban adták fel minden idők legnagyobb amerikai lottónyereményét jelentő szelvényét a múlt héten. Az ismeretlen játékos a 2, 5, 28, 62, 65-ös számkombinációt játszotta meg  a Mega Millions fantázianéven futó lottójátékon, plusz megjátszott mellé még egy Mega Ball-t is, amit külön húznak ki a többi számtól, és azt is eltalálta. 

Pár napja írtunk róla, hogy minden idők legnagyobb pénzösszege nyerhető meg egy lottójátékon, és valaki egyből el is találta a győztes számokat. 

A telitalálat esélye előzetesen kevesebb volt mint 1 a 300 millióhoz, a nyeremény pedig 1,6 milliárd dollár, azaz valamivel több mint 450 milliárd forint. 

A győztes igazán attól szerencsés, hogy egy olyan államban játszott, ahol a lebonyolító nem köteles nyilvánosságra hozni a nyertes személyazonosságát. Ilyenből egyébként csak nyolc van. 

Kígyózó sorok, mindenki a rekordnyereményben reménykedik Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

A tudósítások szerint akkora volt az őrület az utóbbi időben az egyre nagyobbra duzzadó fődíj miatt, hogy a Mega Millions-szelvényekért helyenként szabályosan kígyózó sorok álltak a különböző boltokban. A játék 44 államban elérhető

A győztes eldöntheti, hogy egyben kiveszi a pénzt, vagy részletenként szedegeti ki azt a lottózó társaságból. 

Ez adózási szempontból nem elhanyagolható kérdés, mert ha egyben veszi ki a győztes, akkor csak alig valamivel kevesebb mint 1 milliárd dollárt vihet el, viszont részletenkénti folyósítás esetén számíthat az is, hogy később miként változnak az adószabályok, vagy hol él az illető, és egyéb szempontok is. Nehéz döntések várnak valakire Simpsonville-ben.


Az eddigi legnagyobb nyereményt 2016-ban regisztrálták a Powerball nevű játékon, de ott ráadásul hárman kellett osztozniuk a főnyereményen, ócska 500 millió dollárral kulloghattak haza. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt