1,6 milliárd dollár: minden idők legnagyobb nyereményét viheti haza egy lottózó Dél-Karolinában

külföld
2018 október 24., 14:43
comments 103

Egy simpsonville-i boltban adták fel minden idők legnagyobb amerikai lottónyereményét jelentő szelvényét a múlt héten. Az ismeretlen játékos a 2, 5, 28, 62, 65-ös számkombinációt játszotta meg  a Mega Millions fantázianéven futó lottójátékon, plusz megjátszott mellé még egy Mega Ball-t is, amit külön húznak ki a többi számtól, és azt is eltalálta. 

Pár napja írtunk róla, hogy minden idők legnagyobb pénzösszege nyerhető meg egy lottójátékon, és valaki egyből el is találta a győztes számokat. 

A telitalálat esélye előzetesen kevesebb volt mint 1 a 300 millióhoz, a nyeremény pedig 1,6 milliárd dollár, azaz valamivel több mint 450 milliárd forint. 

A győztes igazán attól szerencsés, hogy egy olyan államban játszott, ahol a lebonyolító nem köteles nyilvánosságra hozni a nyertes személyazonosságát. Ilyenből egyébként csak nyolc van. 

Kígyózó sorok, mindenki a rekordnyereményben reménykedik
photo_camera Kígyózó sorok, mindenki a rekordnyereményben reménykedik Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP

A tudósítások szerint akkora volt az őrület az utóbbi időben az egyre nagyobbra duzzadó fődíj miatt, hogy a Mega Millions-szelvényekért helyenként szabályosan kígyózó sorok álltak a különböző boltokban. A játék 44 államban elérhető

A győztes eldöntheti, hogy egyben kiveszi a pénzt, vagy részletenként szedegeti ki azt a lottózó társaságból. 

Ez adózási szempontból nem elhanyagolható kérdés, mert ha egyben veszi ki a győztes, akkor csak alig valamivel kevesebb mint 1 milliárd dollárt vihet el, viszont részletenkénti folyósítás esetén számíthat az is, hogy később miként változnak az adószabályok, vagy hol él az illető, és egyéb szempontok is. Nehéz döntések várnak valakire Simpsonville-ben.

link Forrás


Az eddigi legnagyobb nyereményt 2016-ban regisztrálták a Powerball nevű játékon, de ott ráadásul hárman kellett osztozniuk a főnyereményen, ócska 500 millió dollárral kulloghattak haza. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.