A brit kormány flottát bérelne, hogy akkor is legyen elég ételük, ha a franciák komolykodni kezdenének a vámon

külföld
2018 október 24., 09:46
comments 66

Vészfokozatra kapcsolt a brit kormány a jövőre esedékes Brexitre való felkészülésben. A Financial Times értesülései szerint a brit kormány keddi ülésén a kormánytagok hitetlenkedése közepette arról is tervet terjesztettek elő, hogy a Brexit tervezett időpontjára hajókat béreljenek. Erre ugyanis azért lehet szükség az előterjesztő szerint, hogy akkor is biztosítani tudják az ország élelmiszer- és gyógyszerellátását, ha netán a franciák Calais-nál lezárnák a határt.

Egy kormánytisztviselő szerint akárhogyan készülnének is a britek a kilépésre, a franciák egyoldalúan is káoszba taszíthatják az országot, ráadásul ehhez egyezmény nélküli brit kilépés esetén elég arra hivatkozniuk, hogy ők csak betartják a szabályokat. Ez esetben ugyanis vámellenőrzést kéne bevezetni, ami annyira lelassíthatná az áruszállítást, hogy az már az ellátásban is fennakadásokat okozna.

Ezt előznék meg azzal, hogy egy bérflottával brit kikötőkbe szállítanák az árukat, hogy aztán azokban, párhuzamosan több helyen egyszerre folytassák le a vámeljárást, így gyorsítva a folyamatot.

Nagy-Britannia élelmiszerszükségletének durván harmadát fedezi európai importból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.