A Kúria döntése szerint a magyar állam nem felelős a Malév csődjéért

gazdaság
2018 október 24., 7:38
comments 146

A Malév 800 egykori dolgozója vár arra, hogy megkapja elmaradt végkielégítését, vagy munkabérét, a követelés teljes összege mintegy 4,5 milliárdra rúg, írja a Népszava. A magyar állam, bár 95 százalékos tulajdonosa volt a cégnek, nem fizette ki a munkavállalókat, akik pert indítottak pénzükért. A lap szerint október kilencedikén a Kúria végül kimondta:

„a Malév felszámoláshoz vezető veszteséges gazdálkodást nem az állam befolyásoló magatartása és a megfelelő intézkedések elmulasztása okozta”.

Így hiába perlik az államot, az nem fog fizetni. A döntésről a Népszavának a légiközlekedésben dolgozók érdekeit képviselő Hunalpa elnöke, Demeter Csaba azt mondta, hogy szerinte 

"politikai döntés született a Kúrián. A legfelsőbb bírói testület két, igazságügyi szakértők véleményével alátámasztott ítéletet söpört le." 

A Kúria döntése nem csak a dolgozók szempontjából jött jól a kormánynak: háromezer cég összesen 175 milliárdot követel az egykori állami légitársaságon. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt