Bíróság mondta ki, hogy jogsértően tiltották be a kecskeméti LMBTQ közösség kitelepülését

politika
2018 október 24., 08:15
comments 30

Kimondta a Fővárosi Törvényszék: jogsértő volt a kecskeméti önkormányzat közterület-használattal kapcsolatos bírságolása, és az, hogy helyi rendőrség nem tekintette gyülekezésnek és ezért nem volt hajlandó biztosítani a helyi Cifra–LMBTQ Közösség kitelepülését a Szabadság térre. A Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje, Fazekas Tamás képviselte a szervezetet, ami még augusztusban jelentette be a helyi kapitányságon a szeptember 7–8-ra tervezett kitelepülést. A rendőrség telefonon közölte a szervezettel, hogy "a rendezvény nem a gyülekezési törvény hatálya alá esik, ezért az önkormányzathoz kell területfoglalási engedélyért folyamodniuk."

A szervezők ennek ellenére megtartották a kitelepülést, a város önkormányzata azonban 28 346 Ft-ra bírságolta az önkénteseket. Arra hivatkoztak, hogy a rendezvény jogosulatlanul használt 12 négyzetméternyi közterületet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.