Bíróság mondta ki, hogy jogsértően tiltották be a kecskeméti LMBTQ közösség kitelepülését

Kimondta a Fővárosi Törvényszék: jogsértő volt a kecskeméti önkormányzat közterület-használattal kapcsolatos bírságolása, és az, hogy helyi rendőrség nem tekintette gyülekezésnek és ezért nem volt hajlandó biztosítani a helyi Cifra–LMBTQ Közösség kitelepülését a Szabadság térre. A Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje, Fazekas Tamás képviselte a szervezetet, ami még augusztusban jelentette be a helyi kapitányságon a szeptember 7–8-ra tervezett kitelepülést. A rendőrség telefonon közölte a szervezettel, hogy "a rendezvény nem a gyülekezési törvény hatálya alá esik, ezért az önkormányzathoz kell területfoglalási engedélyért folyamodniuk."

A szervezők ennek ellenére megtartották a kitelepülést, a város önkormányzata azonban 28 346 Ft-ra bírságolta az önkénteseket. Arra hivatkoztak, hogy a rendezvény jogosulatlanul használt 12 négyzetméternyi közterületet.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.