Stephen King 1 dollárért odaadta egyik novellája megfilmesítési jogait pár lelkes tinédzsernek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Stephen King 2013-banFotó: Ulf Andersen/Aurimages/Aurimages

2003-ban jelent meg az amerikai horroríró Stephen King Stationary Bike (Szobabicikli) című novellája Just After Sunset (Napnyugta után) című kötetében. 

Néhány tinédzser Wales déli részéről megkereste az írót, hogy hozzájárulna-e ahhoz, ha megfilmesítik a mesét, King pedig 1 dollárért átengedte a lelkes fiataloknak a filmesítéshez fűződő jogokat. 

A fiatalok - akik nincsenek még 17 évesek sem - a Blaenau Gwent Film Academy növendékei, és pénzt ugyan nem csinálhatnak a készülő filmből, de bíznak benne, hogy néhány menőbb fesztiválra meghívást kapnak. 

A filmet készítő produkciós cég vezetője és a film rendezője, Kevin Phillips azt mondta, hogy King irodája egyetlen nap alatt válaszolt nekik a kérdésre, pár nappal később már alá is volt írva a szerződés, és már el is küldték az 1 darab dollárt a jogokért cserébe. 

A novella egy Richard Sefkitz nevű művészről szól, aki imádja a fast foodot, szinte bele is betegszik, úgyhogy orvosa tanácsára New York-i társasháza alagsorában  vadul szobabiciklizni kezd. Közben a legkülönbözőbb fantáziákat gyártja arról, hogy merre teker, míg nem rá nem tör a paranoia, és rettegni kezd, hogy valaki nap mint nap követi őt. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.