Stephen King 1 dollárért odaadta egyik novellája megfilmesítési jogait pár lelkes tinédzsernek

FILM
2018 október 24., 15:14
comments 168

Stephen King 2013-ban
photo_camera Stephen King 2013-ban Fotó: Ulf Andersen/Aurimages/Aurimages

2003-ban jelent meg az amerikai horroríró Stephen King Stationary Bike (Szobabicikli) című novellája Just After Sunset (Napnyugta után) című kötetében. 

Néhány tinédzser Wales déli részéről megkereste az írót, hogy hozzájárulna-e ahhoz, ha megfilmesítik a mesét, King pedig 1 dollárért átengedte a lelkes fiataloknak a filmesítéshez fűződő jogokat. 

A fiatalok - akik nincsenek még 17 évesek sem - a Blaenau Gwent Film Academy növendékei, és pénzt ugyan nem csinálhatnak a készülő filmből, de bíznak benne, hogy néhány menőbb fesztiválra meghívást kapnak. 

A filmet készítő produkciós cég vezetője és a film rendezője, Kevin Phillips azt mondta, hogy King irodája egyetlen nap alatt válaszolt nekik a kérdésre, pár nappal később már alá is volt írva a szerződés, és már el is küldték az 1 darab dollárt a jogokért cserébe. 

A novella egy Richard Sefkitz nevű művészről szól, aki imádja a fast foodot, szinte bele is betegszik, úgyhogy orvosa tanácsára New York-i társasháza alagsorában  vadul szobabiciklizni kezd. Közben a legkülönbözőbb fantáziákat gyártja arról, hogy merre teker, míg nem rá nem tör a paranoia, és rettegni kezd, hogy valaki nap mint nap követi őt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.