Tállai szerint a kormány előtt a színházak TAO-támogatásának megszüntetéséről szóló javaslat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az atv.hu főmunkatársának árulta el Tállai András, hogy a kormány előtt már az előterjesztés, ami megszüntetné az előadóművészek-színházak TAO-támogatását. A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a jövőben

"az EMMI oszthatná az előadóművészi-kulturális pénzeket, több tíz milliárdot, várhatóan pályáztatással."

Tállai szerint a kormányülés utolsó napirendi pontjában tárgyalja majd a kabinet az előterjesztést. Arra a kérdésre, hogy tavaly az előadóművész szervezetek 37,5 milliárdos TAO-jának a 10-15 százaléka volt csalással érintett, nem tudott válaszolni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.