Indiángyilkosságokról készíti hatodik közös filmjét Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese

FILM
2018 október 25., 05:39
comments 37

David Grann újságíró 2017-ben írt egy dokumentumregényt az 1908-ban alapított Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz FBI egyik első ügyéről. A regény alapján készíti most hatodik közös filmjét Martin Scorsese rendező és az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio. A Killers of the Flower Moon egy megtörtént esetet dolgoz fel: a 20-as években Oklahomában olajat találtak egy indián törzs földjén. A kitermelők megegyeztek az indiánokkal, akiknek akkora összegeket ígértek, amikből az Egyesült Államok leggazdagabb embereivé válhattak volna. Nem sokkal később azonban rejtélyes gyilkosságsorozat kezdődött, és az áldozatok mind az indiánok közül kerültek ki.

Az ügy az FBI-hoz került, ez lett J. Edgar Hoover első sikere.

DiCaprio 2011-ben egyszer már eljátszotta Hoovert Clint Eastwood rendezésében, de egyelőre nem tudni, most is ez lesz-e a szerepe.

Scorsese és DiCaprio eddig öt filmet készítettek közösen, a New York bandáit, az Aviátort, A téglát, a Viharszigetet és A Wall Street farkasát. (via Index.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.