Indiángyilkosságokról készíti hatodik közös filmjét Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

David Grann újságíró 2017-ben írt egy dokumentumregényt az 1908-ban alapított Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz FBI egyik első ügyéről. A regény alapján készíti most hatodik közös filmjét Martin Scorsese rendező és az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio. A Killers of the Flower Moon egy megtörtént esetet dolgoz fel: a 20-as években Oklahomában olajat találtak egy indián törzs földjén. A kitermelők megegyeztek az indiánokkal, akiknek akkora összegeket ígértek, amikből az Egyesült Államok leggazdagabb embereivé válhattak volna. Nem sokkal később azonban rejtélyes gyilkosságsorozat kezdődött, és az áldozatok mind az indiánok közül kerültek ki.

Az ügy az FBI-hoz került, ez lett J. Edgar Hoover első sikere.

DiCaprio 2011-ben egyszer már eljátszotta Hoovert Clint Eastwood rendezésében, de egyelőre nem tudni, most is ez lesz-e a szerepe.

Scorsese és DiCaprio eddig öt filmet készítettek közösen, a New York bandáit, az Aviátort, A téglát, a Viharszigetet és A Wall Street farkasát. (via Index.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.