A Századvég 1,44 milliárdért kérdezi körbe Európát, hogy mi a helyzet Sorossal

kormányzás irányát befolyásoló következtetéseket vár a kormány attól a kutatástól, amit október közepén rendelt meg 1,44 milliárdért a Századvég konzurciumától. A hvg.hu cikke szerint ebben ilyen fogós kérdéseket tesznek fel a 28 uniós tagállam polgárainak:

„Az ön országában jó vagy rossz irányba mennek a dolgokÖn szerint a gyerekei jobban vagy rosszabbul fognak élni, mint ma? Ön hogyan ítéli meg Soros Györgyöt?”

EU28 projektnéven futó kutatást már negyedszerre végzik el, a lap szerint 2015 végén 790 millió, 2017-ben 780 millió, 2018 elején pedig 905 millió forintnyi közpénzt áldoztak rá. 

A lap kiemeli azt is, hogy a nettó 905 millió forintért végzett munkába 2018-ban sajnos már az sem fért bele, hogy a felmérés eredményeihez minimális szöveges magyarázatot is fűzzenek.

Ehelyett csak számszerűen mutató diagramokat biggyesztettek az elemzésbe. Pedig a kiírásában konkrét feltételként szerepelt, hogy a felmérés eredményeiről és összefüggéseiről minden egyes részt vevő országról külön írásos összefoglalót és prezentációt kell készíteni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.