A Századvég 1,44 milliárdért kérdezi körbe Európát, hogy mi a helyzet Sorossal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

kormányzás irányát befolyásoló következtetéseket vár a kormány attól a kutatástól, amit október közepén rendelt meg 1,44 milliárdért a Századvég konzurciumától. A hvg.hu cikke szerint ebben ilyen fogós kérdéseket tesznek fel a 28 uniós tagállam polgárainak:

„Az ön országában jó vagy rossz irányba mennek a dolgokÖn szerint a gyerekei jobban vagy rosszabbul fognak élni, mint ma? Ön hogyan ítéli meg Soros Györgyöt?”

EU28 projektnéven futó kutatást már negyedszerre végzik el, a lap szerint 2015 végén 790 millió, 2017-ben 780 millió, 2018 elején pedig 905 millió forintnyi közpénzt áldoztak rá. 

A lap kiemeli azt is, hogy a nettó 905 millió forintért végzett munkába 2018-ban sajnos már az sem fért bele, hogy a felmérés eredményeihez minimális szöveges magyarázatot is fűzzenek.

Ehelyett csak számszerűen mutató diagramokat biggyesztettek az elemzésbe. Pedig a kiírásában konkrét feltételként szerepelt, hogy a felmérés eredményeiről és összefüggéseiről minden egyes részt vevő országról külön írásos összefoglalót és prezentációt kell készíteni.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.