Megdőlt az országos melegrekord

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Õszi színekben pompázó fák a nyíregyházi Sóstó partján 2017. október 14-én.Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Az MTI idézi az  Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalát, ahol azt írják, hogy "rekordot döntögető nyárias nap" volt szombaton. Az ország déli részében több helyen is egészen 25 fokig melegedett a levegő, a legmelegebb a Csongrád megyei Kübekházán volt, ahol 27,3 fokot mértek. 

Ez több mint egy egész Celsius-fokkal magasabb mint az október 27-én valaha mért legmagasabb hőmérséklet: az eddig rekordot 1952-ben Balatonfenyvesen rögzítették, akkor kereken 26 fokot mértek. Ezt a rekordot a mai napon több déli település is megugrotta. 

Vasárnapra az előrejelzés szerint nedves, de továbbra is az évszakhoz mérten nagyon meleg időre számíthatunk. Az Alpokalja térségében egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-15 fok között valószínű. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.