Megdőlt az országos melegrekord

időjárás
2018 október 27., 17:33
comments 55
Õszi színekben pompázó fák a nyíregyházi Sóstó partján 2017. október 14-én.
photo_camera Õszi színekben pompázó fák a nyíregyházi Sóstó partján 2017. október 14-én. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Az MTI idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalát, ahol azt írják, hogy "rekordot döntögető nyárias nap" volt szombaton. Az ország déli részében több helyen is egészen 25 fokig melegedett a levegő, a legmelegebb a Csongrád megyei Kübekházán volt, ahol 27,3 fokot mértek.

Ez több mint egy egész Celsius-fokkal magasabb mint az október 27-én valaha mért legmagasabb hőmérséklet: az eddig rekordot 1952-ben Balatonfenyvesen rögzítették, akkor kereken 26 fokot mértek. Ezt a rekordot a mai napon több déli település is megugrotta.

Vasárnapra az előrejelzés szerint nedves, de továbbra is az évszakhoz mérten nagyon meleg időre számíthatunk. Az Alpokalja térségében egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-15 fok között valószínű. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.